Szeptemberben folytatják a polgári engedetlenséget a pedagógusok, ha nem kapnak érdemi ajánlatot a kormánytól

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 23.

Belpol

Másodikáig várnak. 

Semmitmondónak és sértőnek jellemezte Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom képviselője a Belügyminisztérium azon levelét, amit pénteken kaptak kézhez. Az Eduline cikke szerint a mozgalom augusztus elején nyílt levélben fordult a közoktatásért felelős tárcához, amiben a pedagógusok sztrájkjogának visszaállítását, illetve fizetésemelést követeltek. 

Kisfaludy László köznevelésért felelős államtitkárt válaszolt a levélre, amiben pusztán az eddigi kormányzati intézkedéseket sorolja fel, érdemi ajánlatot nem tesz. A Tanítanék Mozgalom ezért úgy döntött, szeptember másodikáig várnak, de ha nem kapnak ajánlatot, akkor ötödikétől folytatják a polgári engedetlenségi akciójukat. 

Törley a lapnak azt mondta, „ahhoz képest, amit tettünk mondjuk februárban, márciusban, annál eggyel erősebbet, eggyel hosszabbat, eggyel jelentősebbet kell csinálni”.

Törley Katalinnal a közelmúltban készített interjút a Narancs.hu. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk