Zaklatási ügyről tárgyalt a vásárhelyi közgyűlés

  • narancs.hu
  • 2023. május 25.

Belpol

Az önkormányzati képviselő azt mondta, meg szokta érinteni azt az embert, akivel beszél. 

Fejes Péter hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő (Mindenki Magyarországa–Tiszta Vásárhelyért Egyesület) 2020-ban megkérte a hivatal egyik dolgozóját, írjon meg neki egy levelet. Ez megtörtént, az e-mailben megkapott szöveggel nem volt elégedett a képviselő, bement a hivatalba, segített átfogalmazni. Közben olyan módon érintette meg a hivatalnokot, ami a nőnek nagyon kellemetlen volt. 

Erről is szó volt a hódmezővásárhelyi önkormányzat közgyűlésének csütörtöki ülésén, napirend előtt. 

Bálint Gabriella képviselő (Szeretem Vásárhelyt Egyesület–Fidesz–KDNP) hívta föl a figyelmet egy Facebook-bejegyzésre, amely erről az esetről szól. Látható benne egy dokumemtum fotója is. Eszerint a képviselő, aki az Idősügyi Tanácsadó Testület elnöke, becsukta az ajtót, ölelgette a hivatalnokot és a hajába túrt. Ezután intézkedtek a hivatalban, más vette át a tanácsadó testülettel kapcsolatos feladatokat. A polgármester megígérte, hogy beszél Fejes Péterrel, megkéri, hogy ilyet többet ne tegyen.

„Nos, ez az elbeszélgetés olyan jól sikerült, hogy a feljegyzésben rögzített megbeszélés résztvevői közül – MZP kivételével – már senki nem dolgozik a hivatalban, Fejes Pétert viszont éppen most kívánják megválasztatni az egyik legfontosabb bizottság élére” – olvasható az MZP1G nevű oldal posztjában.

 

Az iratot Tatár Zoltán korábbi jegyző – az eset idején aljegyző – a Facebookon valósnak nevezte, azt írta, hogy ő készítette. 

Bálint Gabriella a csütörtöki ülésen azt mondta, nem vádaskodik, csak szeretné látni a dokumentumot, ha létezik, és arra kéri Fejes Pétert, szólaljon föl és tisztázza magát. 

Márki-Zay Péter polgármester a Hódpress tudósítása szerint azt mondta erről, hogy az az oldal névtelen, hivatali titkokat szivárogtat, hamis vádat terjeszt, és szerinte a korábbi jegyző áll mögötte. A polgármester beszélt az érintett kolléganővel, de nem merült fel szexuális zaklatás vádja. Ha lenne ilyen, rendőrségi feljelentést kell tenni, és ezt tegye meg akár Tatár Zoltán, akár Bálint Gabriella.

Az ülésen elhangzott, hogy Angyal Zsolt, a jelenlegi jegyző elrendelte a vizsgálatot Bálint Gabriella kérdéseivel kapcsolatban, megkeresik a posztban bemutatott dokumentumot is a hivatalban, bár iktatási szám nem látszik rajta.

Az érintett, Fejes Péter képviselő azt mondta, azért csukta be annak idején az ajtót, hogy a többi kolléga ne hallja, és a hölgynek ne legyen kínos, hogy a levelet ki kell javítani. Ő atyai, kedvesedő mozdulatot tett, a hölgy elhúzódott tőle, de nem szólt. Aztán azt mondta, kellemetlenül érintette az a mozdulat. „Ha kell, tegyenek miatta feljelentést. A mozdulatomat vállalom, van egy rossz szokásom, hogy akivel beszélek, szeretem megérinteni” – mondta a képviselő a Hódpress szerint.

A másik vásárhelyi portál, a Promenad24.hu Márki-Zay Pétert idézi az esettel kapcsolatban. A polgármester eszerint azt mondta, hogy ismeri az ügyet és a panaszost is, de szerinte nem tekinthető zaklatásnak, ha beszélgetés közben valaki nem érzékeny helyen megérint valakit. 

A Hódpress csütörtökön délután ismét visszatért az ügyre, az összefoglaló szerint Fejes Péter is jogi lépéseket fontolgat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk