Szexuális zaklatással vádolja a Magyarországon élő orosz metropolitát egykori ministránsa

  • narancs.hu
  • 2024. július 5.

Belpol

Hilarion Alfejev jó viszonyban van Semjén Zsolttal, járt a Karmelitában is, szabadidejében a ministránsfiút zaklatta.

Szexuális zaklatással vádolja egy 18 éves férfi Hilarion Alfejev orosz metropolitát, a magyarországi orosz ortodox egyházmegye vezetőjét, írja a Novaja Gazetára hivatkozva a Telex. Az orosz–japán családból származó Georgij Szuzuki elmondása szerint évekig Hilarion tanítványa volt. Hilarion sokáig Kirill moszkvai pátriárka jobbkezének és az orosz ortodox egyház második számú vezetőjének számított. 2022-ben azonban több tisztségéből is felmentették, és mindenféle hivatalos magyarázat nélkül Magyarországra küldték az év júniusában. Az őt megvádoló Szuzuki nem sokkal ezután, 2022 őszén Hilarionhoz költözött, addig leveleztek.

Szuzuki elmondása szerint Hilarion arra kényszerítette, hogy egy szobában lakjanak és közös ágyban aludjanak, és elvárta, hogy Szuzuki meztelen legyen. Hilarion ezt azzal indokolta, hogy a „bőrével akarja érezni”, és úgy akarja lefektetni, „akár egy apa”. Hiába zárta Szuzuki a szobaajtót, ha Hilarion kopogott, ki kellett nyitnia. Szexuális aktusra sosem került sor.

Egy idő után a férfi szerette volna otthagyni Hilariont, aki azonban többször is megfenyegette, hogy baja eshet, ha ezt megteszi. Szuzukinak végül 2024 januárjában sikerült megszöknie. Egy drága órát és 30 ezer eurót vitt magával, amiből haza tudott utazni a Japánban élő családjához. Az eltűnt óra és a pénz miatt a magyar rendőrség nyomozást indított. A magyar rendőrség körözést adott ki Szuzuki ellen.

Hilarion többször mutatkozott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes társaságában. Semjén Facebook-oldala szerint 2019-ben is találkoztak, még volokalamszki metropolitaként Orbán Viktorral egyeztetett a Karmelitában. A találkozó után a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki. 2022. szeptember 13-án pedig Hilarion átadta Semjénnek a Dicsőség és becsület rend II. fokozatát, amire az orosz ortodox egyház vezetője, Kirill pátriárka találta méltónak Semjént, elismerve „a Budapest-magyarországi Egyházmegye részére nyújtott segítségét”.

A segítség természetét nem részletezték, de Semjén és a magyar kormány nemcsak a magyarországi egyházmegyének, hanem magának Kirill pátriárkának tett nagy szívességet, amikor a hatodik európai uniós szankciócsomag vétójával fenyegetett, ha a csomagból nem veszik ki az Ukrajna invázióját következetesen támogató Kirill moszkvai pátriárkára kimondott büntetőintézkedéseket.

A Novaja Gazeta talált egy fotót, amin Semjén Zsolt és az orosz metropolita mellett Szuzuki is szerepel. Emellett sikerült szerezniük egy fotót Hilarion magyar útleveléről is. Az azon szereplő dátum alapján nem sokkal azután állítottak ki az iratot, hogy az orosz vallási vezető Magyarországra jött.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mégsem lesznek luxusbungalók a Pilis legszebbnek tartott tavánál

A kivitelező elállt a tizenkét tóparti „VIP-faház” felhúzásától. A környezetvédő helyi civilek tiltakozását ugyan alaptalannak minősítették, de azzal indokolták visszavonulásukat, hogy váratlanul kiderült, a szomszéd településről durva bűz árad, ami arra is utal, hogy a szennyvízszennyezést a luxusházak helye, a Határréti tó is elszenvedi.