Szijjártó Péter: soha semmifajta olyan döntést nem hoztam, amit korrupt szándék vezetett volna

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 14.

Belpol

Véleménye szerint saját igazát támasztja alá az is, hogy nem indítottak ellen vizsgálatot.

Szijjártó Péter hivatalában fogadta hétfőn délelőtt Liam Fox brit parlamenti képviselőt, közös sajtótájékoztatójukról Facebook-oldalán is posztolt a külügyminiszter. A sajtótájékoztató utolsó két percében Szijjártó Péter az RTL Klub kérdéseire válaszolt, a csatorna az adriai luxusjachtozás részleteiről érdeklődött.

Streamable Video

Watch this video on Streamable.

„Nem tudok újat mondani ebben a kérdésben, a helyzet az az, hogy a családdal és a barátainkkal eltöltött szabadidőt azt továbbra is a magánéletem részének tekintem”.

A tárcavezető azt is kijelentette, hogy „az elmúlt héten ebben az ügyben kezdeményezett vizsgálatok elutasítására vonatkozó döntések” is saját igazát támasztják alá.

„Soha, amióta itt dolgozom, semmifajta olyan döntést nem hoztam, amely korrupt szándékokkal lett volna kikövezve, vagy azok mentén született volna meg... Soha nem engedtem magam köré korrupt szándékokat vagy korrupt szándékkal rendelkező embereket, soha nem tartottam fent ilyen kapcsolatokat, és nem is fogok fenntartani a jövőben sem” – állította.

Megszületett Polt Péter válasza Szijjártó jachtozásával kapcsolatban

A kérdés az volt: sértett-e a törvényt a külügyminiszter? „A Központi Nyomozó Főügyészség a kérdésével érintett tárgyban egy magánszemély által tett feljelentést elutasított, mivel a rendelkezésre álló adatokból kitűnt, hogy a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény" - idézi Polt Péter Vadai Ágnesnek küldött válaszát a 444.hu.

Figyelmébe ajánljuk