Szobrot emelnek idősebb George Bushnak a Szabadság téren

  • 2020. szeptember 6.

Belpol

Méghozzá október 23-án.

„Magyarország Kormánya és az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége tudatja, hogy a közép- és kelet-európai kommunista uralom bukásának harmincadik évfordulója alkalmából a magyar kormány szobrot állít George Herbert Walker Bushnak, az Amerikai Egyesült Államok 41. elnökének a budapesti Szabadság téren” – áll a nagykövetség oldalán.

Mint írják, 2020. október 23-án a szobor avatásával kölcsönös elismerésüket és hálájukat fejezik ki az iránt az államférfi iránt, aki elkötelezettségével és erkölcsi meggyőződés vezérelte politikájával hozzájárult Európa és Magyarország jövőjének alakításához azzal, hogy kiállt a demokrácia mellett és fellépett a kommunista diktatúrával szemben. A szobor méltó helyen, Ronald Reagan amerikai elnök budapesti szobra mellett áll majd, amely szimbolizálja e két vezető közös harcát a – Reagan szavaival élve – „gonosz birodalmának” felszámolásáért.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?