Szorul a hurok a szombethelyi fideszesek körül: migrációs bizottságot hoztak létre az ellenzéki képviselők

  • narancs.hu
  • 2019. március 27.

Belpol

Saját fegyverét vetették be a Fidesz ellen.

A kisebbségbe szorult Fidesz nem tudta megakadályozni Szombathelyen, hogy a baloldalból és Jobbikból álló új többség migrációs bizottságot állítson fel. A bizottság ki akarja vizsgálni a városba érkező illegális bevándorlás mellett azt is, hány letelepedési kötvényes érkezett – adta hírül az Index.

Szombathelyen az utóbbi hónapokban felpörögtek az események, korábban írtunk arról, miután a Fidesz elvesztette a többségét a képviselő-testületben, az ellenzék átvette a hatalmat, és első lépésként le is cserélte a fideszes delegáltakat az önkormányzati cégekben.

A Fidesz–KDNP-s polgármester, Puskás Tivadar „posztbolsevista puccskísérletről beszélt”, majd láthatóan minden erejével igyekszik blokkolni az új többség által elfogadott határozatokat, így a fenti döntést sem támogatta.

De arról is írtunk, hogy Puskás Tivadar sajtósának felesége újságot csinál. A magát polgári-konzervatívnak tartó sajtótermék a szombathelyi ellenzéket a padláslesöprő kommunistákkal és az ÁVO-val hozza össze.

Az MSZP-s Nemény András, az Éljen Szombathely! nevű ellenzéki tömörülés polgármesterjelöltje szerint azért indokolt egy ilyen bizottság, mert megvizsgálják a városba érkező illegális bevándorlás mellett azt is, hány letelepedési kötvényes van Szombathelyen, „ugyanis kiderült, hogy több bűnöző is van köztük”. Nemény azt is mondta, hogy „a fideszesek lózungokat hangoztatnak, de a helyzetet feltáró bizottságot nem akarják”.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?