Újabb egyhetes sztrájkot hirdetnek a tatai általános iskolában

  • narancs.hu
  • 2023. január 26.

Belpol

A tatai Kőkúti Általános Iskola igazgatója korábban ötletesen akadályozta meg a sztrájkot.

Tatán, a Kőkúti Általános Iskolában a tanárok nagy része bejelentette, hogy csatlakozik a szakszervezetek egyhetes sztrájkjához. Az iskola igazgatója viszont tanítás nélküli munkanapot rendelt el, így a pedagógusok nem tudtak sztrájkolni – ami amúgy hivatalos és szabályos lett volna.

Pedig először minden rendben ment - írtunk az esetről két napja. Hétfő reggel a gyerekek nagy része nem ment be az intézménybe, a törvényes sztrájk 8-kor elkezdődött. Az igazgató, Kőhalmi Zoltán 9-kor tanítás nélküli munkanapot rendelt el aznapra. Kedden ugyanez történt, pedig a Belügyminisztérium erről szóló rendeletet ilyet csak a nevelőtestület rendelhet el évente legfeljebb négyszer. Az igazgató szabálytalanul járt el abban is, hogy nem jelentette be a munkarendi változást legkésőbb az előző nap délután 4 óráig

Szerdán már volt rendes tanítás.  A tanári kar jelentős része január 30-tól újabb egyhetes sztrájkra készül, ezt már be is jelentették az igazgatónak.

 

 
A tatai Kőkúti Általános Iskola sztrájkoló tanárai
Fotó: Facebook
 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk