LMP: az akkumulátorgyárak veszélyeztetik a komáromiak egészségét

  • narancs.hu
  • 2023. január 26.

Belpol

Tatán máris csökkent a karsztvíz szintje.

A komáromi akkumulátorgyár több külön egységbe tartozik, azonban nem vizsgálták azok működésének együttes hatását, így veszélyeztethetik a komáromiak egészségét – mondta a csütörtöki városházi közmeghallgatás után tartott sajtótájékoztatóján az LMP szóvivője.

Gál József szerint a város Duna-parti ivóvízbázisa nem tudja ellátni a gyárakat, ezért a tatai forrásoktól és a tatabányai vízaknától csővezetéket építettek Komáromba, Tatán pedig újra süllyed a karsztvíz szintje.

A város ipari parkhoz közeli részén a levegőbe bocsátott vízgőz miatt nagyon magas a páratartalom, az esetleges szennyező anyagok a környéken csapódnak le - ismertette a képviselő.

A szóvivő méltatlannak nevezte, hogy a polgármester nem adott választ a közmeghallgatáson az akkumulátorgyárral kapcsolatos kérdésekre. Emlékeztetett arra, az LPM népszavazást kezdeményezett, hogy csak ott épülhessen ilyen üzem, ahol ahhoz a helyi lakosság hozzájárul.

A városi költségvetésről összehívott közmeghallgatáson Molnár Attila (Fidesz-KDNP) polgármester „politikai haszonlesésnek nevezte” az akkumulátorgyár bővítésének vitáját. Hasonlóan a debreceni és a győrszentiváni gyárakhoz, itt sem kérték ki érdemben a lakosság véleményét, a tiltakozások után pedig figyelmen kívül hagyták azokat a kormánypárti városvezetők.

A komáromi közmeghallgatásról és a komáromi akkumulátorgyár bővítéséről. - Gál József

Posted by LMP - Magyarország Zöld Pártja on Thursday, January 26, 2023

Múlt héten Debrecenben váltott ki hatalmas tiltakozást az oda tervezett kínai akkugyár, de Gödre is terveznek egy újabbat, pedig ott már bizonyítottan szennyezte a talajvizet a gyár által termelt veszélyes hulladék.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.