Sztrájkra készül a Mozdonyvezetők Szakszervezete

  • narancs.hu
  • 2022. január 12.

Belpol

A nulla százalékos béremelés és az elszabadult infláció okozta reálkereset veszteség miatt.

Közleményt juttatott el az Országos Sajtószolgálathoz a Mozdonyvezetők Szakszervezete, miután az Ügyvivő Bizottság a szerdai ülésén megállapította, hogy a mozdonyvezetők több mint kétharmada aláírásával támogatta egy leendő sztrájk megtartását.

Ahogy a közleményben írják: „A mozdonyvezetők nem fogadják el a 2021.évi nulla százalékos béremelés és az elszabadult infláció miatti súlyos reálkereset veszteséget.” Hozzáteszik, kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztek MÁV-START Zrt.-vel, ám az egyeztetés eredménytelenül zárult.

Az érdekvédelmi szervezet következő lépésben január 20-ig felméri tagjai támogatását és részvételi hajlandóságát „a reálkereset veszteség kompenzálásának kikényszerítésére tartandó munkabeszüntetésben”. Mint írják: „A Mozdonyvezetők Szakszervezete Ügyvivő Bizottsága január 12-i ülésén megállapította, hogy a mozdonyvezetők több mint kétharmada már eddig aláírásával támogatta a sztrájk megtartását. Az Ügyvivő Bizottság javaslatot terjeszt elő a Küldöttközgyűlés február 2-i ülésére a mozdonyvezető sztrájk időpontjáról és időtartamáról.”

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk