Szülinapi rendezvényre bérelték ki a csömöri kultúrházat, szélsőjobbos buli lett belőle

  • narancs.hu
  • 2024. október 22.

Belpol

Az igazgató a rendezvény napján értesült arról, hogy „furcsa kinézetű vendégek” érkeztek.

Kétnapos nemzetközi neonáci zenei találkozó zajlott október 11-12-én a csömöri művelődési házban az AntifaInfo Budapest Facebook-oldalon megjelent értesülés szerint. Az oldalon azt írták, hogy a szervezők megpróbálták titokban tartani a helyszínt, de az az egyik olasz fellépő által megosztott fotók alapján beazonosítható volt – írja a hvg.hu

A lap megkereste a csömöri Petőfi Sándor Művelődési Ház igazgatóját. Szeltner László közölte: zártkörű születésnapi rendezvényre adták bérbe a kultúrházat, nem volt tudomásuk arról, hogy milyen rendezvényt tartanak ott. Az igazgató a rendezvény napján, késő délután értesült arról, hogy „furcsa kinézetű vendégek” érkeztek, amiről tájékoztatta az önkormányzatot és a rendőrséget.

Az illetékesekkel egyeztetve, zárt körben megtartották az eseményt, fokozott polgárőri és rendőrségi jelenlét mellett, atrocitás nem történt, közölte Szeltner, hozzátéve, hogy a jövőben fokozottan ügyelnek arra, hogy hasonló rendezvénynek ne biztosítsanak teret.

A lap emlékeztet, tavaly a Fejér megyei Csókakőn tartottak küzdősport-rendezvényként hirdetett eseményt, amelyről a rendőrség közölte, hogy „ténylegesen egy szélsőjobboldali találkozó, melyre várhatóan több száz radikális szimpatizáns érkezik Európa országaiból”. 

A témával részletesen foglalkozott a Magyar Narancs. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk