Tahóságból jeles: Sallai Róbert Benedek szerint szereplésvágy és versenyfetrengés, amit Varju László és Hadházy művel

  • narancs.hu
  • 2019. január 6.

Belpol

Az LMP volt országgyűlési képviselője balfék bandának nevezte az ellenzéket, jól kiosztott mindenkit, üzent Márki-Zaynak, majd visszaült a foteljába.

Egy az MTVA operatőre által készített 16 perces videó került a 444 birtokába arról, ahogy a DK-s Varju Lászlót megpróbálják kivezettetni az MTVA székházából a közmédia biztonsági őrei.

Titkolt felvételen dulakodnak Varju Lászlóval az MTVA fegyveres őrei

Négyen-öten küzdenek meg a DK-s politikussal.

A 444.hu által szombaton közzétett felvételre kisvártatva reagált Sallai Róbert Benedek. Az LMP volt országgyűlési képviselője közléskényszerén könnyítve a Facebookon ragadtatta el magát:

"a 444 úgy tálalta, mintha roppant atrocitások érték volna ezt a képviselőt, miközben számomra megmosolyogtató nyugalommal és udvariassággal kezelték a helyzetet. Megnézhette volna magát egy túrkevei motorostalálkozón, ha a rendezők kikísérik… Garantáltan nem így sétál el kamerázgatva a telefonjával."

Sallai persze nem megy el szó nélkül egykori párttársai kiállása mellett sem, a rend kedvéért megint Szél Bernadettet és Hadházy Ákost szapulja:

Az "' 'ultragáz' kifejezés finoman fejezi ki azt a lesújtó, hihetetlenül kínos, roppant módon szégyenletes viselkedést, ahogy ezek a képviselők viselkedtek az adott helyzetben. Nyilván, nevetséges a hatalom hozzáállása is, kit érdekelt volna, ha ez a balfék banda beolvas öt pontot a köztévében, és nyilván kínos az is, ahogy a hatalom természete megmutatkozik. De nekem, volt ellenzéki képviselőnek, így majd’ egy hónappal később mégis sokkal kínosabb az ellenzéki képviselők viselkedése. Nulla méltóság, nulla tisztesség, nulla helyzetkezelési-képesség, csak a balhé keresése, csak a szereplésvágy és a versenyfetrengés, amit Varjú és Hadházy művel. Kínos. Mert nekik mindent lehet. Ők országgyűlési képviselők, ezért ők bemehetnek oda, ahová nem lehet. Nekik mindent szabad. Hozzájuk nem lehet érni. Nekik mentelmi joguk van, ők csinálhatnak bármit."

És bár az egykori LMP-s képviselő szerint "Orbán és rablóbandája nyilván ártalmasabb a köznek, de miután kevésbé látványos exhibicionizmusa, ezért talán a közvélemény számára kevéssé irritáló. De hogy más lenne hatalmon Hadházy vagy Szél Detti, vagy a DK-s és MSZP-s bohócbrigád? Dehogy lenne, rosszabb lenne, csak másképp, mert a mániákus szereplési vágy és személykultusszal övezett 'nekem mindent lehet' életérzés mellett még a totális inkompetencia is jelentkezne."

„Szégyellem magam, hogy a munkám egyetlen percével is hozzájárultam, hogy ilyen emberek mandátumhoz jussanak, de legalább örülök, hogy ezen kínos ellenzékhez már semmi közöm nincs. Földön fetrengve, dulakodással, hasmutogatás közben majd valaki elhiszi, hogy ezek képesek lennének országot vezetni? Felkelni sem képesek a földről. Bárki szerint ez majd szavazókat hoz?”

Sallai nem volt rest az összefogást sürgető Márki-Zay Péternek is üzenni. Szerinte „ilyen ellenzéki politikusokkal nem hogy ’22-ben, de ’26-ban, ’30-ban sem lesz leváltva Orbán, nem csak azért, mert lejt felé a pálya – hanem azért is, mert ilyen versenyfetrengőkre a legtöbb normális ember nem szavaz és nem segít hatalomba.”

Figyelmébe ajánljuk