Támogatnák a kormánytagok, hogy vitát folytassanak arról, lehet-e homoszexuális személy egy gyermekintézmény vezetője

  • narancs.hu
  • 2024. március 18.

Belpol

Lázár János beszélt arról, V. Jánost úgy nevezte ki a fővárosi önkormányzat 2010 előtt, hogy tudták róla, homoszexuális. 

„Lázár János miniszter úr a napokban úgy nyilatkozott, hogy »vitát kell lefolytatni arról, hogy homoszexuális ember vezethet-e gyermekvédelmi intézményt«. Ezzel kapcsolatban kérem szíves tájékoztatását: egyetért-e miniszter úr szavaival? Van-e az említett nyilatkozatról vita, illetve egyeztetés a kormányon belül? Készül-e erre vonatkozóan jogalkotásra a kormány?” – kérdezte írásban Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője a kormánytagoktól. 

„Minden vitát támogatunk, ami a gyermekek védelmét szolgálja” 

– válaszolták egységesen Kanász-Nagy felvetésére. Nem minden tárca oldaláról érkezett eddig reakció, Nagy István agrárminiszter, Rétvári Bence belügyi államtitkár, Vitályos Eszter kulturális államtitkár, Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára,  és Latorcai Csaba, a közigazgatási és területfejlesztési miniszterhelyettes válaszolt. 

Lázár János építési miniszter pár hete arról beszélt, hogy szigorítani fognak a gyermekvédelmi intézmények felügyeletén és azon is, hogy kik lehetnek ezeknek az intézményeknek a vezetői. A tárcavezető szerint egy fontos és súlyos kérdés lesz ebben, hogy amikor a fővárosi önkormányzat 2010 előtt a pedofíliáért elítélt V. Jánost, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóját kinevezte, tudta, hogy homoszexuális. „Ez egy komoly társadalmi vitát elindító kérdés lesz” – hangsúlyozta a miniszter. 

 
Lázár János építési és közlekedési miniszter sajtótájékoztatót tart a minisztériumában 2024. február 29-én
Fotó: MTI/Soós Lajos

A sajtótájékoztatón jelenlévő Népszava visszakérdezett, hogy kijelentése azt jelenti-e, hogy a későbbiekben homoszexuális pedagógus nem nevezhető ki gyermekintézmény vezetőjének, Lázár azt válaszolta: 

„Nem akarok ebben állást foglalni, de ezt a vitát le kell folytatni, mert az fontos részlet. A liberális városvezetés úgy nevezte ki ezt az embert a gyermekotthon élére, hogy tudták róla, hogy homoszexuális.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?