Lázár János a halálbüntetést emlegette a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának ügyében

  • narancs.hu
  • 2024. február 29.

Belpol

Azt is fontosnak tartotta megjegyezni, az illetőt úgy nevezték ki, hogy tudták róla, homoszexuális.

Lázár János szerint a bicskei gyermekotthon gyermekmolesztálás miatt elítélt igazgatójának a börtönben kéne megrohadnia, de az RTL Híradó kérdésére a halálbüntetést is emlegette a minsizter.

Az építési és közlekedési miniszter csütörtöki, a tarifareformról szóló sajtótájékoztatóján elmondta, szerinte Orbán Viktor és a kormány eddig megszólaló tagjai már kifejezték együttérzésüket a kegyelmi ügyben. Úgy véli, Novák Katalin bocsánatkérése elegendő volt, mert köztársasági elnökként az egész országot képviselte, így az egész ország megkövette az áldozatokat. Hozzátette, bántják a bicskei gyermekotthonban történtek.

„Dühös is vagyok, hogy ez nem került kellőképpen megtorlásra, mert nekem az a személyes véleményem, hogy Vásárhelyi Jánosnak a börtönben kellene megrohadnia, és minden pedofilnak. Azon kevesek közé tartozó vagyok, akik halálbüntetés partján voltak és vannak” – fogalmazott Lázár János, kifejtve,

ez egy olyan ügy, ahol még a halálbüntetés is felmerülhetne opcióként.

Lázár szerint meg kell kérdezni a bírót, miért csak tíz évet kapott Vásárhelyi, amikor huszonötöt is kaphatott volna. „Az is nagyon bánt és dühít, hogy Kónya Endre, akinek szintén a börtönben, és nem presbitériumban volna a helye, pedig háziőrizetbe került viszonylag hamar. Ezt én komoly problémának gondolom” – fogalmazott.

A Magyar Hang beszámolója szerint a sajtótájékoztatón Lázár János arról is beszélt, Vásárhelyi Jánossal szemben 2011-ben volt nyomozás a bejelentések nyomán, és több mint száz oldalnyi nyomozati anyagot készítettek, kimerítő vizsgálat volt, ám az intézet vezetőjével szemben akkor nem lehetett eljárni. A kormányfő kezdeményezésére nemrég indított vizsgálat keretében eddig azt állapították meg, hogy

az ügyben annak idején 35 tanút hallgattak meg, köztük pszichológusokat és pedagógusokat is, ők azonban nem tettek terhelő vallomást Vásárhelyi Jánosra.

„Megdöbbentő módon a pszichológusok azt mondták, hogy a gyerekek nem mondanak igazat, és a pedagógusok is, akik ott dolgoznak az intézményben, azt mondták egybehangzóan, hogy a gyerekek hazudnak. Ez 2011-ben történt. Ezért az intézmény vezetőjével szemben gyanúsításra nem kerülhetett sor” – idézte fel a miniszter, aki szerint a pszichológusok és az ott tanítók nem a gyerekek, hanem az igazgató oldalára álltak.

Lázár kiemelte, szerinte vizsgálni kell azt is, hogy 2011 előtt mi történt az ügyben, majd megemlítette, az illetőt úgy nevezték ki ennek az intézménynek az élére, hogy tudták róla: homoszexuális. Arra a kérdésre, hogy ez vajon nem ismét a homoszexualitás és a pedofília összemosása-e – ahogy az a „gyermekvédelminek” nevezett homofób törvény esetében is történt – , Lázár János kijelentette: nem akar semmit semmivel összemosni, nem is akar ebben a kérdésben egyelőre állást foglalni, csak egy tényt közölt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk