Tiborczék Balatonaligán is korlátozzák a part használatát

  • narancs.hu
  • 2019. június 28.

Belpol

Az egykori pártüdülő területére, amely ma már Tiborcz István és Mészáros Lőrinc cégének birtokában van már majdnem tilos a belépés.

Az Aligai Fürdőegyesület arról tájékoztatta a hvg.hu-t, hogy az egykori pártüdülő területén a Club Aliga – amely ma már Tiborcz István és Mészáros Lőrinc cégének birtokában van – új tulajdonosai máris korlátozzák a település egyetlen part menti területének használatát.

Civilek attól tartanak a lap közlése szerint, hogy az Appeninn Holding, amely január végén került birtokon belülre, a továbbiakban is sérteni fogja a helybéliek érdekeit.

A vállalat képviselői június 8-án nyilvános tájékoztatót tartottak a lakosságnak, amelyen a civilek elmondása szerint nem kaptak megnyugtató válaszokat kérdéseikre.

A helyi ingatlantulajdonosok többek között arra voltak kíváncsiak, hogy az Appeninn milyen jogon tiltja meg a Club Aliga bejáratánál, hogy bárki horgászbottal lemenjen a partig az üdülőkomplexum közútján, és milyen jogon tiltják hónapok óta a horgászatot, holott az aligai terület szerepel a kijelölt és engedélyezett balatoni horgászhelyek listáján.

Az üdülők azt is sérelmezik, hogy sorompóval zárták el a mólóhoz vezető utat, hogy a gyalogosok se tudjanak szabadon bejutni.

Az Aligai Fürdőegyesület vasárnapra közgyűlést hirdetett meg, amelyen szeretnék minél több ingatlantulajdonos álláspontját megismerni, és határozni arról, hogy miként cselekedjenek.

A Balaton mindenkié? Akár a Mészáros-Tiborcz körrel is megküzd a szabad strandért a független polgármester

A 47 hektárt még Rákosiék államosították, majd tavaly a Mészáros-Tiborcz kör birtokába került. Ennek ellenére a településvezető bejelentette községe igényét a komplexum strandjára, kikötőjére és szállodáira. „Az önkormányzat ingyenes vagyonjuttatás formájában nem csak a Club Aliga strandjára, hanem a kikötőjére és a szállodaépületekre is igényt tart" - mondta Fekete Barnabás balatonvilágosi polgármester a Narancs.hu-nak.

Figyelmébe ajánljuk