Titok, hol ellenőrzik a magánrepülők utasainak útlevelét

  • narancs.hu
  • 2021. április 1.

Belpol

Hadházy Ákos kérdésére az államtitkár nem válaszolt érdemben.

Hol és milyen formában esnek át az útlevél- és vámellenőrzésen  a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér GAT (General Aviation Terminal) termináljára érkező utasok? – kérdezte írásban Pintér Sándor belügyminisztertől Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. 

A hvg.hu írása szerint erre azért volt kíváncsi a politikus, mert a portál videofelvételén, amely a március 15-i hosszú hétvége után Dubajból visszatért magánrepülőgép érkezését mutatja be, az látszik, hogy a maszkot viselő utasok leszállnak a gépről, beülnek egy kisbuszba és elhajtanak. Vajon hol ellenőrizték az útlevelüket? – tűnődött a Facebookon is a képviselő. 

 

 

 

Az írásbeli kérdésre Pintér Sándor nevében Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára imigyen válaszolt: „Az ellenőrzés végrehajtása a vonatkozó jogszabályok betartásával történik.”

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?