Több egyetemi kollégium is hetekre bezár a télen

  • narancs.hu
  • 2022. november 9.

Belpol

Több hétnyi kényszerszünet kezdődik hamarosan az egyetemeken. A rezsiköltségek módosították a tanév rendjét.

Teljesen átírták a vizsgaidőszak rendjét az elszállt rezsiköltségek miatt az egyetemek – írja az Eduline

Van, ahol több hétre lezárják az oktatási épületek nagy részét, így csak minden ötödik tantermet lehet majd használni vizsgáztatásra, de akad olyan intézmény is, ahol úgy döntöttek, hogy az egyébként fűtött gyakorlóiskolákban és kollégiumokban tartják majd meg az írásbeliket és szóbeliket.

Az ELTE-n például előre hozzák a tavaszi szünetet, azt február 20. és 25. között tartják meg, a vizsgaidőszak pedig egy héttel tovább, december 19-től február 11-ig tart majd. A kollégiumokat nem zárják be, de a vizsgákat nem a tanszékeken tartják, hanem olyan helyen, ahol van fűtés, például a kollégiumokban.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen az őszi és a tavaszi szünet is elmarad, az egyetem december 19. és január 9. között zárva lesz.

A Szegedi Tudományegyetemen kéthetes igazgatási szünetet és egyhetes téli bezárást rendeltek el decemberre és januárra. A kollégiumok sem működnek majd, a hallgatóknak legkésőbb december 16-án el kell hagyniuk az épületet, és legkorábban január 8-án délután költözhetnek vissza. Azoknak, akik a szünet idejére sem tudnak hazamenni, négy épületben biztosítanak helyet.

Hasonlóan döntöttek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen is, de ott a kollégiumok többsége majdnem két hónapig zárva lesz, december 17-e és február 11-e között nem tartózkodhatnak bent a hallgatók. Persze lesz kivétel, két épület ebben az időszakban is nyitva tart, viszont december 19-e és január 9-e között az egyetemi épületek zömét nem lehet majd használni.

Igazgatási szünetet rendeltek az Óbudai Egyetemen is, ahol a tavaszi félév csak február 20. után kezdődik.

Egyelőre csak a Dunaújvárosi Egyetem állt át az online oktatásra, a Miskolci Egyetemen pedig csak a levelező tagozatosok tértek át online oktatásra október elején.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk