Több mint 17 millió forintot gyűjtöttek Iványi Gáboréknak

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 23.

Belpol

Augusztusban már sikerült 90 milliót összegyűjteni. Mint ismert, 150 milliós tartozásra hivatkozva zárták be az iskoláit. 

„A szeptember 20-i Emberek az Emberekért rendezvényen 17.557.370 forintot dobtak be az adományperselyekbe a demonstrálók a Blaha Lujza téren a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség intézményeinek megmaradásáért. Megtisztelő, megható és életmentő ez az adomány! Valamennyi diákunk, ellátottunk és munkatársunk nevében hálásan köszönjük önzetlen támogatóinknak, a fantasztikus fellépőknek és a fáradhatatlan szervezőknek, hogy kiálltak mellettünk! A befolyt összeget a bértartozások csökkentésére és a legsürgősebb számlák kiegyenlítésére fordítjuk” – tájékoztatott közleményben a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET).

Mint ismert, a fővárosi kormányhivatal – melynek júliusban 424 millió forint adóssága volt – 150 millió forintos tartozásra hivatkozva bezáratta az Iványi Gábor vezette MET iskoláit. A hivatal arra hivatkozva törölte az intézményeket a nyilvántartásból, hogy a MET mint fenntartó a jelentős köztartozásai és közüzemi díjtartozásai miatt nem képes biztosítani a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium törvényben előírt működési feltételeit. 

Augusztus elejéig 90 millió forintot sikerült összegyűjteni Iványiéknak, ehhez adódik most hozzá a 17 millió forint. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk