Folytatódik a boksz Hadházy és Magyar között

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 23.

Belpol

Hadházy szerint az Iványi Gábor melletti demonstráción időpontot szeretett volna egyeztetni, de Magyar faképnél hagyta. Magyar szerint ez hazugság. 

Hadházy Ákos még szeptember közepén számolt be róla, hogy átnézte a Diákhitel Központ által kötött szerződéseket, melyekben olyan részletekre bukkant, melyek arra késztetik, hogy távol tartsa magát Magyar Pétertől és a Tisza Párttól.

Megállapította, hogy tanulmány írására, tanácsadásra szerződött cégek előéletét látva sokszor nem érthető, miért pont ezek kapták a munkát, ha témába vágó tapasztalatuk, teljesítményük nem volt, és így tényleg könnyű sok pénzt odaadni, mert egy-egy tanulmány értékének megítélése szubjektív. Sőt kutatásai eredményeként kiderült, hogy Magyar a Diákhitel Központ vezetőjeként olyan emberrel is kötött kifogásolható szerződést, aki most a Tisza Párt online marketingjén dolgozik. Pár nappal később át is adta az általa kifogásolt szerződéseket.

Majd arról posztolt, hogy a szerződésekkel részletesen foglalkozott a Szabad Európa. Magyar erre azt kommentelte, hogy „aki egy súlyos árvízi helyzetben ilyen posztokkal foglalkozik és a rogáni propagandának adja a muníciót, miközben az ügyeletes fideszes feljelentő már megtette ellenem a 20. feljelentését, az bizonyosan nem kormányváltást akar. Semmi baj, képviselő úr, ön nélkül is sikerülni fog”. 

„Két lehangoló visszajelzést is kaptam, miután megosztottam a független sajtó független újságírójának cikkét arról, hogy a Diákhitel Központban nem csak Rogán parancsára és nem csak Rogán emberével kötöttek felesleges és túlárazott szerződéseket”

– írja Hadházy hétfőn a Facebookon. 

Mint sorolja, Magyar Péter először egy kommentben azt a következtetést vonta le, hogy „én Rogán embere vagyok és nem is akarok rendszerváltást”. Néhány órával később, az Iványi Gábor melletti tüntetés elejéről távozóban pedig szó nélkül elment mellette, amikor időpontot szeretett volna kérni tőle egy egyeztetéshez (pontosabban menet közben kezet fogott, visszaköszönt, aztán faképnél hagyta).

„Ez természetesen hazugság képviselő úr. Múlt hét pénteken odalépett hozzám, kezet fogtunk. Semmilyen időpont egyeztetésről nem beszélt. Kár a hangulatot kelteni. Többször is találkoztam önnel, minden kérdésére válaszoltam. Úgy tűnik, hiába. Remélem örömmel tölti el a rogáni propagandába jött hirtelen népszerűsége” – reagált Magyar Péter a hozzászólásoknál. 

Hadházy nem maradt adós a válasszal: „Nem szerencsés, hogy ilyen nyilvános üzengetésben kommunikálunk, sokkal jobb lett volna, ha megáll egy fél percre és engedi elmondani, mit szeretnék. Az fáj, hogy Ön hazugsággal vádol, de abban reménykedem, hogy csak nem emlékszik rá, hogy Ön nem állt meg pénteken. Ez a kérdés könnyen eldönthető, hiszen a stábja videózta az esetet”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk