Böröcz László: Nem érzem stabilnak a Tisza Pártot

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 23.

Belpol

Nem hisz abban, hogy a közvélemény-kutatásokból messzemenő következtetéseket lehet levonni. 

„Mindenkinek megvan a maga szerepe és feladata, én a helyi politikát választottam. Az I. kerületben mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy bebizonyítsuk: mi vagyunk a jó választás. Országos szinten a kormánynak is az a feladata, hogy megmutassa: a magyar emberek akkor járnak jól, ha ez a kormány marad 2026 után is. Nem hiszek abban, hogy közvélemény-kutatások alapján messzemenő következtetéseket lehetne levonni hat hónap után. Nem is érzem annyira stabilnak a Tisza Pártot. Egyrészt rendkívül heterogén, kevert szavazóbázisa van, másrészt valójában nem tudjuk, hogy bizonyos kérdésekben mit gondolnak. Könnyű a hype-ot fenntartani, de szerintem változni fog a helyzet, amikor konkrét kérdésekben kell megszólalniuk. A Fidesznek nem kell megijednie a Tisza Párttól” – mondta Böröcz László, a Fidesz I. kerületi megválasztott polgármestere a Telexnek. 

Böröcz szerint tehát a Fidesznek nincs félnivalója, csak tennivalója. „El kell végezni a munkát. Jól kell kormányozni, ami szerintem az elmúlt 14 évben kifejezetten sikeres volt Magyarországon. Mindemellett el kell tudni mondani az embereknek, hogy a magyar kormány mit tesz értük. Nem féltem a kormányt és a Fideszt ebben sem. Nyilván ez egy verseny, ilyen a demokrácia” – mondta.

A korábbi országgyűlési képviselő szerint a 2019-es választás után az I. kerületben szétesett a „polgári oldal” és a Fidesz, 2020-ban azzal a feladattal érkezett, hogy építse újra. Mint ismert, a mostani önkormányzati választás során egyedül az I. kerületet tudta visszaszerezni a Fidesz az ellenzéktől. 

A közvélemény-kutatások egyre szorosabb küzdelmet mutatnak a Fidesz és a Tisza Párt között, miközben Magyar Péterékre sokkal több fiatal szavaz, mint Orbán Viktorékra. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk