Több mint egy métert emelkedett a Duna Vácnál

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 17.

Belpol

Hétfő este 92 katona érkezett Szentendréről, hogy segítsék az árvíz elleni védekezést. 

„Tegnapról mára több, mint egy métert emelkedett a Duna Vácnál. Folytatjuk a védekezést. Tovább töltjük a zsákokat, tovább építjük a gátat. A Tanpályánál és a Szérűskertnél várjuk az önkénteseket” – írja Matkovich Ilona, Vác polgármestere. 

Mint hétfőn beszámoltunk róla, ideiglenesen szerdán és csütörtökön leáll a váci komp: ugyan meg tudná oldalni az átkelést és a járművek szállítását, de az autók nem lennének képesek megközelíteni azt. Ha az alsó úton állni fog a víz, a komp nem indul el. A polgármester beszámolója szerint hétfő este 92 katona érkezett Szentendréről, hogy segítsék a védekezést. 

Folyamatosak az előkészületek az évtized legjelentősebb árvízét megelőzően, amelynek a fővárosra is komoly hatása lesz: a 2-es villamos vonalát is korlátozzák, a Margitszigetre sem lehet behajtani keddtől. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk