Többen szavaztak a szálloda ellen az érvénytelen tatai népszavazáson, mint a választáskor a polgármesterre

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 2.

Belpol

Michl József korábban fellebbezést is benyújtott a népszavazási kérdésekkel szemben.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, érvénytelen lett a a tatai Öreg-tó partjára tervezett szállodáról szóló népszavazás. A törvény szerint eredményes népszavazáshoz 50 százaléknál magasabb részvétel szükséges, ez Tatán 10 281 választót jelentett volna, ám csak 8361-en nyilvánítottak véleményt. 8304-en adtak le érvényes voksot, a szállodaépítést elutasítók száma 7800 körüli volt mozgott – írja a Népszava.

Vasárnap három természetvédelmi, ám valójában a szállodaberuházásról szóló kérdésről dönthettek a helyiek. A többség azt szerette volna elérni, hogy:

  • az önkormányzat ne köthessen településfejlesztési szerződést az Öreg-tó természetvédelmi területén létesülő beruházással kapcsolatosan.
  • Ne épülhessen a szomszédos telekre út, a meglévőt ne engedjék kiszélesíteni.
  • Az istállóra és a lovas pályára vonatkozó településképi rendelet és helyi építési szabályzat (hész) a 2020. február 28-án hatályos állapotában maradjon.

Michl József fideszes polgármester a 2019-es önkormányzati választáson, amin a népszavazáshoz képest 400-zal többen vettek részt, 5010 voksot kapott. Az akkor kapott szavazatainál most 2800-zal többen utasították el az általa támogatott szállodaépítést.

Michl korábban fellebbezést is benyújtott a népszavazási kérdésekkel szemben.

„A polgármester láthatóan megdöbbent az eredményen, amely olyan egyértelmű, hogy a képviselő-testület kénytelen lesz figyelembe venni” – nyilatkozta a népszavazás kezdeményezője a lapnak, hozzátette, hogy a hotelprojekt mellett valamivel több mint ötszázan álltak ki, ami tíz százaléka annak a szavazatszámnak, amivel Michlt megválasztották.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk