Tovább csúszik a Lánchíd felújítása
Lanchid2025_1250.jpg

Tovább csúszik a Lánchíd felújítása

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 4.

Belpol

Tartalmi hibák miatt a Közbeszerzési Hatóság visszadobta a Lánchíd felújításáról szóló tendert.

Arról, hogy Közbeszerzési Hatóság visszadobta a kiírt pályázatot a Magyar Nemzet számolt be, a fővárosi Fidesz Facebook posztja alapján. Az átvételt lehozta az MTI is.

A budapesti Fidesz úgy tudja, a Közbeszerzési Hatóság tartalmi hibák miatt visszadobta a dokumentumot, így a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának módosítania kell azt

A BKK igazgatósága július 24-én hagyta jóvá a kivitelezési munkálatokra kiírt feltételes közbeszerzési eljárás elindítását.

A Lánchíd felújítása már majdnem egy évtizede húzódik. Budapestnek önállóan nincs elegendő forrása a felújításra, a kormány pedig vonakodik plusz pénzt adni a Karácson-féle városvezetésnek. A Lánchíd felújításának hátteréről itt olvashat bővebben.

 

Csak a rozsda biztos

A Lánchíd és környékének felújításával az egész belvárost élhetőbbé lehetne tenni, a kormány azonban bekeményített, ezért e lehetőség kihasználatlan marad. Csak annyira újul meg a Lánchíd, hogy a következő harminc évben még használni lehessen. Magyarország egyik legismertebb műemléke az idén 171 éves Széchenyi lánchíd, felújítása pedig évek óta napirenden van.

Figyelmébe ajánljuk