„Tűzijáték helyett gazdasági stabilitást!”

  • narancs.hu
  • 2022. július 18.

Belpol

Közel százhúszezren írták alá már a petíciót.

Már közel 120 ezer aláíró csatlakozott az augusztus 20-i tűzijáték eltörlését követelő kezdeményezéshez.

Ha a kormánynak valóban fontos a magyar gazdaság helyreállítása, akkor az adófizetők pénzéből finanszírozott tűzijátékot fordítsa a gazdasági válság okozta károk enyhítésére. Adja a szociális szférának, fejlessze az oktatást vagy a közegészségügyet. Egy olyan országban, ahol napról napra gyengül a pénz, miközben emelkednek az árak, ott nincs helye egy ilyen luxus látványosságnak. – szólítja fel petíciójukban a kormányt a SzabadaHang.

Miközben már közel 120 ezren mondják, hogy nem kell "Európa legnagyobb tűzijátékát" megrendezni, a Magyar Turisztikai Ügynökség 10 évig nem akarja nyilvánosságra hozni a teljes ünnepi programok költségét, a hétfő délután kiadott közleményükből kiderül, hogy a rakéták beszerzési ára nettó 1,3 milliárd forint, azaz bruttó 1 millárd 650 millió forint.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk