Aláírta Novák Katalin a katatörvényt

  • narancs.hu
  • 2022. július 18.

Belpol

Döntését megfontolta, nem akart az Országgyűlés akarata elé akadályt gördíteni.

Novák Katalin hétfőn aláírta a katatörvény módosítását – jelentette be a Facebookon.

Alaposan megvizsgáltam és megfontoltam az elfogadott törvényt, ahogy a hozzám érkezett észrevételeket is. Olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnom, nem találtam. A törvényhozói szándék, a változtatás célja aligha vitatható,

indokolta döntését a bejegyzésében.

Novák Katalin arról is szólt, hogy érzékeli a felháborodást és azt, hogy sokak számára nehézséget jelent majd az új helyzethez való alkalmazkodás.

„Megértem, hogy kérdéseik vannak. Helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés. Gyors változtatás esetén is elvárható, hogy a Kormány megfelelően segítse az érintetteket. Megbeszélést folytattam a kormányfővel és a Kormány tagjaival, és ígéretet kaptam arra, hogy a részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok születnek a jogosan felmerülő kérdésekre.” – tette hozzá Novák.

A köztársasági elnök azt is megemlíti, hogy rendkívüli időket élünk és hogy a háború nyomában járó gazdasági válság felforgatja a hétköznapjainkat. Úgy véli, hogy „rajtunk kívül álló erők kiszámíthatatlanná teszik a jövőt. Magyarország biztonságát az államháztartás, a költségvetés stabilitása is megalapozza. Válsághelyzetben biztos kézre, hideg fejre és együttérző szívre van szükség”, majd megjegyezte:

Helyes, ha ebben a helyzetben az államfő nem gördít akadályt az Országgyűlés döntésének érvényesülése elé.

„Összefogás, kölcsönös felelősségvállalás és belátás – ez segít minket túl a nehezén. Csak így maradhatunk talpon” – zárta bejegyzését Novák Katalin.

A Momentum ifjúsági tagozata hétfőn festékszóró segítségével kérte a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az új törvényt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk