Úgy tűnik, Szegeden nem lesz egyhangú döntés a modellváltásról

  • narancs.hu
  • 2021. január 29.

Belpol

Legalábbis a kari tanácsok előzetes ülései szerint.

Pénteken 11 órára hirdették meg a Szegedi Tudományegyetem sorsát eldöntő szenátusi ülést, amelyen arról szavaznak, hogy végrehajtják-e az intézményt alapítványivá tevő modellváltást.

Az egyetem sorsáról négy karon (Gazdaságtudományi Karon (GTK), a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon (BTK), az Állam- és Jogtudományi Karon (ÁJTK), valamint a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon (JGYPK)) előzetes ülést tartottak csütörtök délután. Ez azért fontos, mert a dékánok vállalták, hoyg a kari tanács szavazatának megfelelően fognak a pénteki ülésen is voksolni.

A 24.hu "nem hivatalos információi szerint" a tegnapi döntések alapján úgy tűnik, hogy nem lesz olyan sima a fenntartóváltás, mint a Semmelweis Egyetem esetében, ahol tegnap gyakorlatilag egyhangúlag megszavazták az alapítványba kerülést.

Az SZTE-n a négy említett kar közül kettőn született nemleges döntés a modellváltást illetően a lap szerint. Ahogy írják: "a Gazdaságtudományi Karon négy tartózkodás mellett minden más szavazati joggal rendelkező kari tanácsi tag elutasította a fenntartóváltást, az Állam- és Jogtudományi Karon pedig 2 igen, 21 nem és 4 tartózkodás lett a szavazás eredménye."

 

Figyelmébe ajánljuk