Új posztot kap Varga Judit

  • narancs.hu
  • 2023. július 4.

Belpol

A fizetése is megemelkedik. 

Megjelent az Országgyűlés honlapján egy határozati javaslat, amely szerint Varga Judit új feladatot kapna távozása után az igazságügyi minisztérium éléről – szúrta ki a 24.hu

Mivel tavaly óta fideszes képviselő is, ezért a fideszes házelnök, Kövér László nevében benyújtott előterjesztés szerint ő váltaná 2023. augusztus elsejei hatállyal az Európai Ügyek Bizottságában párttársát, Bóna Zoltánt. A tárcavezetői posztjáról aznap távozó Varga Judit ugyanakkor nem egyszerű tag lenne, ő váltaná a testület élén a fideszes Hörcsik Richárdot. 

 
 
Varga Judit igazságügyi miniszter az Igazságügyi Minisztérium, a Miniszterelnökség és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) között létrejött együttműködési megállapodás aláírásán a Gazdasági Versenyhivatalban 2023. június 30-án
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A lap emlékeztet, a fideszes többségű Országgyűlés jóváhagyása után ez azt is jelenti, hogy a 1,5 millió forintos tiszteletdíj helyett 2,63 millió forintot kap majd. Az új igazságügyi miniszter, Tuzson Bence, valamint Bóka János, az európai uniós ügyekért felelős miniszter kedden teszik le az esküjüket. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk