Újabb földeket vásárolt Tiborcz István és apja Bicske környékén

  • narancs.hu
  • 2024. október 4.

Belpol

Itt tartották annak idején a lakodalmat is, kellemes nyilván az emlék.

Hirdetményekből szerzett tudomást a Szabad Európa Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök vejének és az ő apjának újabb földszerzéseiről Tükröspusztán, azon a környéken, ahol Tiborcz és Orbán Ráhel lakodalma is volt. A hivatalból nyilvánosságra hozott szerződésekből derült ki, hogy 2024. augusztus–szeptemberben Tiborcz István Ferenc és édesapja, Tiborcz Sándor István összesen 19,6 hektár területet (szántót és erdőt) vásárolt meg összesen 75 millió forint értékben. A miniszterelnök veje és családja így a tükröspusztai birtokkal és körülötte összesen legalább 340 hektár területet birtokol.

A földterületek után uniós támogatás jár, a K-Monitor korrupcióellenes civil szervezet adatbázisából kiderül, hogy Tiborcz István apja, Tiborcz Sándor kapott többek között 688 millió forintot kapott erdősítésre 2021-ben. Egy évvel korábban Tiborcz István is kapott 215 millió forint támogatást erdősítésre ugyanebből a vidékfejlesztési keretből. 2022 decemberében pedig újabb, 156 millió forint összegű erdősítési támogatást kapott. Később a Le Monde nevű francia lapnak Tiborcz István azt nyilatkozta a Telex beszámolója szerint, hogy végül mégsem használja fel a pénzt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk