Újabb ÖRO-s hangfelvétel került nyilvánosságra

  • narancs.hu
  • 2022. január 14.

Belpol

„Ti fogjátok megmenteni a Fideszt!” - ezzel lelkesítette  az Országos Roma Önkormányzat egyik képviselője a kormánypárti Lungo Drom tagjait.

Újabb hangfelvételt hozott nyilvánosságra a Népszava, most a Lungo Drom Országos Roma Önkormányzatba (ORÖ) tartozó tagjainak december 7-i találkozójáról. Erről azt írják, zárt körben tartották, azután, hogy Sztojka Attila kormánybiztos bejelentette be a Roma Közéleti Akadémia megalakítását, amelynek révén „egy országos hálózatként működő, 400 fős közéleti-kulturális-közösségi bázis” jön létre.

Hozzáteszik, hogy Sztojka ezen nem vett részt (ellenben azzal a találkozóval, amelyen a már korábban kikerült felvételek alapján szerződéseket kínált az ORÖ azon képviselőinek, akik a kormánypárti Lungo Drom szövetségéhez tartoznak), Farkas Félix parlamenti szószóló viszont igen.

A Népszavához került hangfelvételen épp Farkas Félix hallható, aki arról beszél, hogy akár milliárdos nagyságrendű visszafizetési kötelezettsége is lehet az országos önkormányzatnak, és zárolhatják az ORÖ számláját, akkor pedig a képviselők se kapnak tiszteletdíjat. 

Elmondásából arra lehet következetetni, hoyg ennek a kieső jövedelemnek a pótlását tudja majd biztosítani a Roma Közéleti Akadémia.

Az ügyletben megbízóként fellépő nonprofit kft. az ügyvezető igazgatója azt is ellmondta, hogy Zalaszentlászlón nyolc hónapig tartó, online oktatással kiegészített képzési program indul, ennek keretében 20 fős csoportokban összesen 400-an részesülnek kommunikációs tréningben. Az ORÖ jelenlévő képviselői pedig azért kapnak havi bruttó 200 ezer forintos szerződést, hogy jelentkezőket gyűjtsenek a képzésre.

Arra reagálva, hogy voltak, akik nem pontosan értették az ügyletet, Farkas Félix elmondta: szerinte harminc körzetben a Lungo Drom fogja eldönteni, melyik jelölt nyer.

„Meg kell kérni a Fidesztől az árát!”

–idézik Farkast a felvételről.

Volt, aki erre úgy reagált: „Ha nekik kell a harc, akkor fizessék meg!”, más nevetgélve tette hozzá: „Remélem, senki nem veszi telefonra...”

A felvételekből kiderül az is, hogy Farkas Félix ígérete szerint lesz még további szerződés is, valószínűleg magasabb összeggel. Hozzátette: a kormányzat akarata szerint „rendbe kell tenni” az ORÖ-t, ez „kiadott feladat”.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!