Újabb ÖRO-s hangfelvétel került nyilvánosságra

  • narancs.hu
  • 2022. január 14.

Belpol

„Ti fogjátok megmenteni a Fideszt!” - ezzel lelkesítette  az Országos Roma Önkormányzat egyik képviselője a kormánypárti Lungo Drom tagjait.

Újabb hangfelvételt hozott nyilvánosságra a Népszava, most a Lungo Drom Országos Roma Önkormányzatba (ORÖ) tartozó tagjainak december 7-i találkozójáról. Erről azt írják, zárt körben tartották, azután, hogy Sztojka Attila kormánybiztos bejelentette be a Roma Közéleti Akadémia megalakítását, amelynek révén „egy országos hálózatként működő, 400 fős közéleti-kulturális-közösségi bázis” jön létre.

Hozzáteszik, hogy Sztojka ezen nem vett részt (ellenben azzal a találkozóval, amelyen a már korábban kikerült felvételek alapján szerződéseket kínált az ORÖ azon képviselőinek, akik a kormánypárti Lungo Drom szövetségéhez tartoznak), Farkas Félix parlamenti szószóló viszont igen.

A Népszavához került hangfelvételen épp Farkas Félix hallható, aki arról beszél, hogy akár milliárdos nagyságrendű visszafizetési kötelezettsége is lehet az országos önkormányzatnak, és zárolhatják az ORÖ számláját, akkor pedig a képviselők se kapnak tiszteletdíjat. 

Elmondásából arra lehet következetetni, hoyg ennek a kieső jövedelemnek a pótlását tudja majd biztosítani a Roma Közéleti Akadémia.

Az ügyletben megbízóként fellépő nonprofit kft. az ügyvezető igazgatója azt is ellmondta, hogy Zalaszentlászlón nyolc hónapig tartó, online oktatással kiegészített képzési program indul, ennek keretében 20 fős csoportokban összesen 400-an részesülnek kommunikációs tréningben. Az ORÖ jelenlévő képviselői pedig azért kapnak havi bruttó 200 ezer forintos szerződést, hogy jelentkezőket gyűjtsenek a képzésre.

Arra reagálva, hogy voltak, akik nem pontosan értették az ügyletet, Farkas Félix elmondta: szerinte harminc körzetben a Lungo Drom fogja eldönteni, melyik jelölt nyer.

„Meg kell kérni a Fidesztől az árát!”

–idézik Farkast a felvételről.

Volt, aki erre úgy reagált: „Ha nekik kell a harc, akkor fizessék meg!”, más nevetgélve tette hozzá: „Remélem, senki nem veszi telefonra...”

A felvételekből kiderül az is, hogy Farkas Félix ígérete szerint lesz még további szerződés is, valószínűleg magasabb összeggel. Hozzátette: a kormányzat akarata szerint „rendbe kell tenni” az ORÖ-t, ez „kiadott feladat”.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk