Ujhelyi rémhírterjesztés miatt eljárást kezdeményez a kormány ellen

  • narancs.hu
  • 2021. május 9.

Belpol

Az operatív törzs a közelmúltban az állította, hogy „terheléses támadás” miatt állt le a vakcinaregisztrációs oldal – a képviselő ezt vonja kétségbe. 

„Elviccelhetném ezt a kérdést azzal, hogy a Fidesznél nyilván kifogyott a szufla a sorosozásból és az állandósult migránsozás sem időszerű, találniuk kellett hát valami gyors instant-kifogást a kormányzati szerencsétlenkedésre, így született meg az új csodafegyver: a »túlterheléses támadás«. Ami persze úgy hülyeség, ahogyan van; az általános iskolások is tökéletesen tisztában vannak vele, hogy nem ürgebőrbe bújt libsi-hackerek akadályozták a járványkezelés oszlopainak számító kormányzati regisztrációs oldalak működését, hanem a Fidesz volt annyira pancser, hogy nem készült fel kellően a tömeges érdeklődésre” – írja a Facebookon vasárnapi hírlevelében Ujhelyi István. 

Április 30-án, pénteken közölte az operatív törzs napi sajtótájékoztatóján, hogy terheléses támadás miatt állt le a vakcinaregisztrációs oldal. Aznap Pfizer-vakcinával lehetett oltakozni, és a fővárosban több helyen tömegjelenetek alakultak ki, amiről részletesen beszámoltunk.

Az európai parlamenti képviselő szerint „Orbánék ételeme azonban, hogy soha nem hibáznak, soha semmiért elnézést nem kérnek, hiszen ők tévedhetetlenek; ezért kellett gyaníthatóan valamit belehazudni a nyilvánosságba. Ezen a szánalmas szövegen valóban röhöghetnénk is egy nagyot, ha nem éppen egy sokezer ember halálával járó járvány közepén lennénk és nem is olyan régen egyszerű facebook-kommentelő ellenzékieknél kopogtattak volna a kommandósok »rémhírterjesztés« miatt”. 

Az MSZP képviselője azt írja bejegyzésében, hogy hivatalos bejelentéssel él az illetékes hatóságoknak és eljárást kezdeményez a kormányzat kijelentései miatt. „Ha ugyanis valóban »terheléses támadás« érte a kormányzat járványkezeléssel összefüggő informatikai rendszerét, az nem játék, az súlyos nemzetbiztonsági kérdés. Ha azonban csak saját pancserségüket akarták ezzel a hazugsággal leplezni, az viszont nem maradhat következmény nélkül. A következő napokban megteszem a szükséges bejelentést”. 

Neked ajánljuk