Újra miniszteri biztost kapott a mohácsi csata 500. évfordulója

  • 2022. július 1.

Belpol

A jeles évforduló ugyan négy év múlva lesz, de sose lehet idejében elkezdeni a készülődést.

Semjén Zsolt "a mohácsi csata 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosnak” nevezte ki Hargitai Jánost, aki 1998 óta a város egyéni országgyűlési képviselője - írta a Telex.

Hargitai a kinevezés szerint „a mohácsi csata mint a magyar nemzet és a keresztény Európa történelmének meghatározó eseménye 500. évfordulójával összefüggő történelmi, kulturális, nemzet- és külpolitikai, illetve térségfejlesztési szempontból kiemelkedő jelentőségű megemlékezés megszervezésével és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések koordinálásával” kapcsolatos feladatokat látja majd el.

A szervezés mellett egyébként Hargitainak az is a feladata lesz, hogy nyomon kövesse  a mohácsi csatáról szóló történeti kutatásokat, régészeti feltárásokat és művészeti alkotásokat. Emellett ösztönöznie és segítenie kell a térség infrastrukturális fejlesztéseit és a megemlékezéshez kapcsolódó kulturális és turisztikai beruházásokat.

Bár tavaly már egyszer megtörtént a kinevezés, az új kormány felállásával ezt a posztot is megerősítették. A kinevezés egyébként két évre szól, azaz még az évforduló előtt két évvel le is jár. A poszt mellé persze Hargitai helyettes államtitkári fizetést és egyfős titkárságot is kapott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk