Újra Tarlós a Fidesz főpolgármester-jelöltje

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. okt. 10., 10:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

De „szigorú megkötései” vannak.

Ma délelőtt közös sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor és Tarlós István a Városházán, hogy bejelentsék, ismét Tarlós lesz a Fidesz jelöltje a jövő évi főpolgármester-választáson.

Orbán Viktor azt mondta: Tarlósnak „szigorú megkötései” voltak, ám ezek közül a legfontosabbról már a szerdai kormányülésen döntenek: „létrehozzák a Budapesti Fejlesztési Tanácsot, amelyet Tarlós Istvánnal társelnökségben közösen fognak vezetni, és ennek keretében közösen fogják fejleszteni és építeni Budapestet”.

false

 

Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

Tarlós szerint a Budapesti Fejlesztési Tanács létrehozása mellett (ez olyan lenne, mint az 1870–1948 között működő Fővárosi Közmunkák Tanácsa) „szigorú megkötései” között volt az is, hogy maradjon meg a közvetlen főpolgármester-választás, illetve az, hogy a közszolgáltató cégek is Budapest tulajdonában maradjanak.

Noha Tarlós augusztusban még azt mondta: „70 évesen egy újabb 5 éves ciklust nem vállalok”, most azt jelentette ki: „ha az ellenzéki szimpatizánsok által ajnározott Soros György 88 évesen dédelgethet kéretlen nemzetközi terveket, akkor 70 évesen miért ne lehetnének valakinek progresszív tervei a saját városával”.

A sajtótájékoztatóról hamarosan részletesen is beszámolunk!

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. okt. 10., 10:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2018. október 10., szerda 16:05
  Irtózatosan szigggorú volt a Tarlós, az meg biztos Orbán szigggorú feltétele volt, hogy sorosozás nélkül ne lehessen sajtótájékoztató. Ó, istenem, "az ellenzéki szimpatizánsok által ajnározott Soros György"... Ajnározott! Te istennek barma, te.
 2. 1
  rworse
  2018. október 10., szerda 16:01
  Hú bazmeg, Tarlós is elkezdett sorosozni?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra