Ungár és Schmuck vezeti tovább az LMP-t

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 27.

Belpol

A hét főből álló elnökség további tagjai: Angyal Károly Tibor, Szendefy Mária, Keresztes László Lóránt, Kreitler-Sas Máté és Tetlák Örs.

Új elnökséget és két társelnököt választott az LMP szombati kongresszusán, a tisztségviselők megbízatása két évre szól.

Az LMP női társelnöke ismét Schmuck Erzsébet lett, a férfi társelnök pedig Ungár Péter, ő egyben az LMP frakcióvezetője is. A titkár az eddigi pártigazgató, Angyal Károly Tibor, az elnökség további tagjai: Szendefy Mária, Keresztes László Lóránt, Kreitler-Sas Máté és Tetlák Örs.

A tisztújítás eredményét bejelentő tájékoztatón a két társelnök arról beszélt, hogy az LMP Magyarország zöld pártja, és ezt az értékrendet más szervezet nem képviseli, az főleg nem, amely a Ryanairre kivetett különadó ellen kampányol, vagy kiáll a szabadkereskedelmi egyezmények mellett. Az LMP vezetői úgy érzik, a magyarok sokkal jobban odafigyelnek arra, mi történik a környezetükkel, és ebben a változásban benne van az LMP munkája is.

A Telex emlékeztet, Ungár Péter csak augusztus elején jelentette be, hogy elindul a társelnöki tisztségért. Két éve Schmuck Erzsébet mellett Kanász-Nagy-Mátét választották társelnöknek.

Az idei országgyűlési választáson elért eredményére az LMP sem lehetett büszke: csupán egyetlen jelöltjük, Csárdi Antal tudott győzni Budapest 1. választókerületében. A közös ellenzéki listáról Ungár mellett Kanász-Nagy Máté és Keresztes László Lóránt jutott be az országgyűlésbe. Az LMP úgy tudott frakciót alapítani, hogy a DK kvótájából kapott még egy helyet, amely Bakos Bernadetté lett.

Az LMP legutóbbi emlékezetes megmozdulása a fakitermelési szabályokkal kapcsolatos kormányrendelet ellen szervezett több ezres tüntetés volt a Kossuth téren.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk