Ungár Péter: Lehet az LMP-nek főpolgármester-jelöltje Budapesten

  • narancs.hu
  • 2023. október 21.

Belpol

Az LMP társelnöke interjút adott, ahol többek közt elmagyarázta, a generációja 80 százaléka tudja, milyen egy fideszes anya.

Ungár Péterrel készített interjút a Blikk, ahol az LMP társelnökének szokásos családi ügyein túl úgy tűnik, további szakadékok keletkeznek az párt és az ellenzék maradék része közt. Ungárt a családi ebédekről kérdezték a Fidesz holdudvarának egyik legerősebb tagjával, Schmitt Máriával. Erre elmondta, „annál, hogy valaki a vasárnapi ebédnél a fideszes anyja dörmögését hallgatja, nincs átlagabb magyar élmény. Az én generációm tagjainak nyolcvan százaléka tudja, milyen az, ha fideszes az anyja, nem tudom, mi ebben annyira meglepő”, majd hozzátette, édesanyját nem érdekli az ő politikai karrierje.

A beszélgetés kitér arra is, hogy Ungárt vajon édesanyja miatt nem támadja-e különösebben a kormánymédia, de szerinte arról lehet szó, hogy a Magyar Nemzetnél vagy a Hír TV-ben dolgozó embereknek ő szimpatikusabb, mint mondjuk Szabó Tímea vagy Gelencsér Ferenc. „Ez vagy azért van, mert egy nagy összeesküvés áll a háttérben, vagy azért, mert nem szoktam torkom szakadtából ostobaságokat ordibálni. Mindenki döntse el, melyik.”

A politikus ezek után újra felhozta 2021-es sérelmét Karácsony Gergellyel szemben, ugyanis szerint történelmi bűn volt visszalépnie Márki-Zay Péterrel szemben az ellenzéki előválasztáson. Emiatt az LMP nem szívesen támogatja Karácsonyt a budapesti főpolgármester-választáson, de még meglátják, mi lesz a vége, és akár lehet is az LMP-nek saját jelöltje.

Az LMP vonakodása péntek óta határozottan reálisabbnak tűnik, ugyanis a DK-val együtt jelentette be a párt, hogy Miskolc jelenlegi ellenzéki polgármesterét, Veres Pált sem támogatják a 2024-es önkormányzati választáson, helyette a jelenlegi DK-s országgyűlési képviselő, Hegedűs Andrea mögé állnak be.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk