Ungár Péter: „Szerintem úgy helyes, ha a miniszterelnök nyaralni megy, akkor kivesz egy szép szállodai szobát és kifizeti”

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 8.

Belpol

A politikus Orbán nyaralására és a Momentum „felkérdezésére” reagált.

Ungár Péter az LMP frakcióvezetője-társelnöke hosszú Facebook-posztban reagált a hírre, miszerint Orbán Viktor miniszterelnök az LMP-s politikus testvérének horvátországi villájában nyaralt. 

Az ellenzéki politikus szerint „egy ilyen helyzetben valóban vannak kötelességeim, mint közszereplő. Kötelességem volt válaszolni a cikket közlő Gulyás Balázs kérdéseire, és ezt meg is tettem. Azt is el kell mondanom, hogy szerintem úgy helyes, ha a miniszterelnök nyaralni megy, akkor kivesz egy szép szállodai szobát és kifizeti. És a dolog mögött felsejlő ördögi összeesküvés miatt azt is el kell mondanom, hogy a családunk tulajdonában álló cég bevételének töredéke származik állami forrásból.”

A mai napon megjelent egy újságcikk arról, hogy Orbán Viktor a nyáron feltűnt a nővérem által birtokolt horvátországi...

Posted by Ungár Péter on Friday, September 8, 2023

Ungár Péter arról is írt, hogy az elmúlt években „oknyomozó cikkek tucatjai derítették ki”, hogy úgy politizál ellenzéki színekben, édesanyja, Schmidt Mária a Fidesz felső köreihez tartozik. „Ezek a cikkek nyilván azt akarták mondani, hogy valójában nem vagyok ellenzéki politikus, csak a négy kétharmadot összehozó Orbán Viktor úgy döntött, hogy a főtanácsadója fiát fogja beépíteni titkosügynöknek az ellenzék soraiba, biztos nem tűnik fel senkinek.”

A miniszterelnök nyaralásáról nyilvánosságra került videóval és a Gulyás Média cikkével kapcsolatban Kele János, a Momentum elnökségi tagja Facebookon szólította fel Ungár Pétert, hogy „azonnal tisztázza magát, hogyan fordulhat elő, hogy Orbán a tengerparti Ungár-villában nyaral.” A Momentum politikusa hozzátette: „aki a Fidesz rendszerének haszonélvezője vagy szekértolója, az nem biztos, hogy a rendszer ledöntésében érdekelt”.

Ungár Péter a Momentumnak is címzett válaszában Kele megjegyzésére is kitért: „Komolyan azt gondoljuk, hogy a nagykép szempontjából bármilyen más eredményhez vezet majd, ha a következő napokat azzal töltjük, hogy a Momentum korábban az Orbán-kormánynak dolgozó politikusa felkérdez, hogy akkor miért is vagyok tekinthető ellenzéki politikusnak? Egyáltalán miért gondolja a Momentum, hogy az fontos, hogy ők kiket minek tekintenek?

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk