Vádat emeltek az ördög ügyvédje ügyében

  • narancs.hu
  • 2021. október 4.

Belpol

Bár Czeglédy Csabát nem nevezték meg, korábban maga ismerte el, őt sejtik a Borkai-videó szivárogtatása mögött. Pénzbüntetést kértek rá.

Két emberrel szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség Borkai Zsolt egykori győri fideszes polgármester jachtozós szexvideójával kapcsolatban.

A vádirat szerint az egyik vádlott egy ügyvéd foglalkozású férfi, míg a másik többszörösen büntetett társa, akinek a segítségével hozta nyilvánosságra a felvételeket 2019 szeptemberében. „Az ördög ügyvédje” oldalt a tettestárs hozta létre, a hozzá kapcsolódó Facebook-hirdetéseket pedig a jogász bankkártyájáról fizette.

Bár az ügyészség közleménye nem nevezi meg, Czeglédy Csaba DK-s politikus, ügyvéd korábban elismerte, hogy őt tartják az „ördög ügyvédjének”, ki is hallgatták gyanúsítottként. A szombathelyi képviselő azt mondta, büszke lenne rá, ha ő lenne a háttérben, zseniálisnak tartja az "ördög ügyvédjét", sajnálkozott, hogy nem ő az, egyben azt is kijelentette, a nyomozók rossz nyomon járnak

Czeglédynek egyébként úgy tűnik, politikailag nem ártott az ügy, hisz' Vas megye 1-es választókerületében megnyerte az ellenzéki előválasztás Ungár Péterrel szemben.

A vádirat szerint az ügyvéd vádlott „9 személy arcképmását, mint különleges személyes adatát, valamint közülük 6 személy nemi életre vonatkozó különleges személyes adatát kezelte jogosulatlanul, amellyel jelentős érdeksérelmet okozott. Cselekményéhez a társa szándékosan segítséget nyújtott”.

Mindkét vádlottat 9 rendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolják, amit az ügyvéd társa bűnsegédként követett el. Indítványozták, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével az ügyvédre pénzbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk