Változásban a HírTv

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 1.

Belpol

A portásokat már lecserélték, a többiek a délelőtti döntésre várnak.

Nagy figyelem fordul most a HírTv székháza felé: több lap értesülése szerint ugyanis ma délelőtt lesz meg a tényleges „hatalomátvétel”. Ahogyan azt már mi is sejtettük, a Simicska által elengedett csatornát a legnagyobb fideszes médiacsoportot, a Mediaworkst vezető Liszkay Gábor és stábja veszi át. A HVG jelenlegi információ szerint Liszkay maga média-tanácsadóként fog szerepelni, hírigazgatóként pedig Császár Attilát (jelenleg Echo Tv) vagy Élő Gábort, az MNO volt főszerkesztőjét emlegetik.

A csatorna székházában tegnap este már lecserélték a portásokat, és reggel a Fidesz-közeli Valton Security nyolc biztonsági őre várta a munkába érkezőket, írta a Népszava.

A váltást Kálmán Olga tegnapelőtt még úgy kommentálta, hogy neki nem a tulajdonos személye, hanem a munka minősége a döntő szempont. A Tantusz című telefonos műsort vezető Csintalan Sándor pedig ma reggel egy Facebook-posztban köszönt el a műsor hivatalos oldalától: „Ettől az oldaltól elköszönök... De nem tűnök el...” A műsorok egyelőre szokás szerint futnak, a délelőtti állománygyűlésen dől el minden, de a legtöbben arra számítanak, hogy a(z újra) kormányzati médiává válás után már nem fogják folytatni a munkájukat.

Figyelmébe ajánljuk