Varju László kiposztolta a Facebookra, hogy milyen sérüléseket okoztak neki a biztonsági őrök

  • B.P.M.
  • 2018.12.20 08:15

Belpol

A Demokratikus Koalíció politikusa feljelentést tett.

„A kollégáimat napok óta azzal zaklatják az MTVA "riporterei", hogy a biztonsági őrök hozzám sem értek a székházukban. Tessék, így néznek ki a karjaim 2 nappal azután, hogy "hozzám sem értek". A bordámmal még vissza kell menjek, több vizsgálat szükséges, de mindenről lesz látlelet is. A feljelentést megtettem” - posztolta ki a Facebookra Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője. A képen látható, hogy több sérülést is szerzett.

Varju László hétfő délelőtt megpróbált bejutni az MTVA hármas számú stúdiójába. Ezt a helyszínen lévő fegyveres biztonsági őrök megakadályozták, és megrángatták:

Bántalmazták Varju Lászlót az MTVA fegyveres őrei

A képviselők kihívták a rendőrséget. Varju László, a DK képviselője is ott van az MTVA épületében, és ma délelőtt megpróbált bejutni a hármas számú stúdióba. Ezt a helyszínen lévő fegyveres biztonsági őrök megakadályozták, és megrángatták Varjut. A képviselők értesítették a rendőrséget, és azonnali intézkedést kértek.

Neked ajánljuk

Vértelenül

A „skót darab” – így emlegetik színházi körökben Shakespeare legrövidebb és egyik legvéresebb drámáját. Átkok, balszerencse, titokzatos balesetek kötődnek mind színpadi, mind filmes adaptációihoz, és változatos rítusok, amelyekkel távol lehet tartani a balsorsot.

Angyalbőrben

A leegyszerűsítésre mindenkor hajlamos kívülálló számára úgy tetszik, az operaénekesi működés két legnagyobb kihívása: magas hangokat kiénekelni és prózában megszólalni. Merthogy mindkét esetben gyakorta észlelhető a fokozott mértékű feszültség fönt a színpadon, és a megbocsátásra rögtön kész együtt­érzés odalent a nézőtéren.

Megnyíló életek

  • Rádai Andrea

Az előadás legnagyobb részében a holokauszt-túlélő 97 éves Katona Éva, Göndör László nagymamája testetlen hangként jelenik meg, mintha ott lebegne a lelke felettünk. Ezt az érzést érdekes módon elsősorban nem a mulandóság melankóliája táplálja, hanem az előttünk megnyíló életek gazdagsága miatt érzett öröm.

Kinek a kultúrája?

Öt és fél év működés után megszűnik a Dunszt.sk szlovákiai magyar kulturális portál. A főszerkesztő kifáradásról és strukturális nehézségekről beszél, de politikai és társadalmi kérdések is felsejlenek a háttérben.

Ők így csinálják

  • A szerk.

PTSD – csúnya betegség, az van nekik, szegény Fidesznek, poszttraumás stressz szindrómájuk, immár vagy negyedszázada.

Magyarország farhátra megy

  • A szerk.

A Farhát-kormány legújabb népélet-javító intézkedését rögzítő 06/2022. (01.14.) sz. korm. rend. szövege, s ez mindenképpen a dicsőségére válik, precízen kitér arra, hogy az a kereskedő, aki a rendelet valamely utasítását megszegi, milyen szankciókkal sújtható.

Kiáll-e?

  • A szerk.

Az előválasztás utáni kínos bénultságot levetkőzve mintha a feltámadás jeleit mutatná az ellenzék kampánya.