Videón, ahogy a lyukas plafonról csöpög a víz egy békásmegyeri gimnáziumban

  • narancs.hu
  • 2023. január 10.

Belpol

„A szagot kérjük hozzáképzelni.”

Kedden a Telex és a hvg.hu szerkesztőségéhez is eljutott az a videó, amit a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium beázott plafonjáról készítettek.

A Facebookon közzétett felvételen látszik, hogy az iskola épületének egy részén a plafon több helyen is lyukas, a lyukakon keresztül pedig víz csöpög a padlóra, ami egy nagy foltban már fel is ázott. A lyukak alá vödröket és egy kukát tettek.

A videót Poros Júlia, a gimnázium egyik tanára osztott meg. A pedagógus posztja szerint a videó a vezetőség szobái előtt készült, de az alattuk lévő könyvtár is beázott. „A szagot kérjük hozzáképzelni” – írta a magyar és francia szakos tanár, aki a hvg.hu megkeresésére elmondta, 2013 óta tanít a gimnáziumban, és „már 2013-ban is folyamatosak voltak a beázások, csak nem voltak ennyire kezelhetetlenek akkor még”.

Jobbra a vezetőség szobái, szemben a kávézó. Alatta a könyvtár, az is ázik. A szagot kérjük hozzáképzelni.

Posted by Júlia Poros on Tuesday, January 10, 2023

A tanár szerint az iskola vezetősége évek óta jelzi a problémákat a fenntartónak, így az Észak-Budapesti Tankerületi Központ is tud a beázásokról. A felvétellel kapcsolatban a Telex megkereste az iskola igazgatóját. Kérdéseikre Székely György, a békásmegyeri intézmény igazgatója írásban közölte:

„A beázás sajnos valóban megtörtént, tegnap kezdődött a lapostető szigetelésének hibájából. Ma a reggeli órákban az érintett tetőszakaszt lefóliázták. Most már »csak« az épületbe eddig bejutott víz csöpög. A tető javítása az eső elállta után – reményeink szerint holnap – kezdődhet meg. A beázás az első emeletről átterjedt a földszinten lévő könyvtárra is, de az állomány nem sérült”

A HVG által közzétett középiskolák rangsorában 12. helyen szereplő gimnázium igazgatója azt nem említette, hogy az iskola korábban is küzdött volna a beázás problémájával.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.