Van olyan gyermekotthon, ahol egyáltalán nincs számítógép, ezért nem tudják megoldani a digitális oktatást

  • BM
  • 2020. március 19.

Belpol

A Világszép Alapítvány felhívást tett közzé a Facebookon, hogy aki tud, az segítsen a diákokon.

„Segíts! Az egyik velünk kapcsolatban álló, vidéki gyermekotthonban egyáltalán nincs számítógép a csoportokban, így a gyerekek digitális tanulása gyakorlatilag megoldatlan, mert csak a nevelők irodai gépét tudják használni” – írja Facebook bejegyzésében a Világszép Alapítvány.

A bejegyzés szerint négy gyermekcsoportban összesen minimum 8 darab gépre lenne szükség ahhoz, hogy teljesíteni tudják az ikolasai feladataikat, amiből most egy sem áll rendelkezésre.

„Ha van eszközöd otthon, amit nélkülözni tudsz, az most nagy segítség a gyerekek és a nevelők számára” – írja az alapítvány, feltüntetve az elérhetőségeiket.

Orbán Viktor múlt hét pénteken jelentette be, hogy hétfőtől kezdve tanterven kívüli digitális munkarend lép érvénybe: a tanulók nem látogathatják az iskolákat. Az igazgatók, tanárok bemehetnek, de digitális úton kell az órákat megtartani, a személyes találkozás ki van zárva.

Orbán: bezárnak az iskolák, de az oktatás nem állhat le

Hétfőtől nincs oktatás az iskolákban, de a tanév folytatódik. Jön a digitális távoktatás. Orbán Viktor a Facebook-on jelentette be péntek késő este, hogy a kormány újabb rendkívüli intézkedéseket hozott a szerdán elrendelt, a koronavírus megfékezését célzó veszélyhelyzet jegyében.

Figyelmébe ajánljuk