Kirúgták a vírusszkeptikus orvost a gyöngyösi kórházból

  • narancs.hu
  • 2020. október 20.

Belpol

Pócs Alfrédtól az orvoskamara már korábban elhatárolódott, ugyanis ő a szervezet Heves megyei elnöke.

Elbocsátották a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból dr. Pócs Alfrédot, az orvoskamara Heves megyei elnökét, akitől koronavírus-tagadó állításai miatt szeptemberben a Magyar Orvosi Kamara elhatárolódott – tudta meg a 24.hu.

Az ortopédorvos nem válaszolt a lap megkeresésére, de a kirúgás tényét megerősítette, amelynek indoka az volt, hogy Covid-ellenes. Jelenleg felmondási idejét tölti, de a salgótarjáni és az ózdi kórházban ugyanakkor továbbra is dolgozik - teszik hozzá.

Pócs Alfréd emellett az orvosi kamara Heves megyei elnöke, de a szervezet már korábban elhatárolódott tőle a koronavírusról tett állításai miatt, mert azokat jelentős részben tudományosan megalapozatlanok, félrevezetők és hamisak ítélte. Pócs egyébként többször beszélt nyilvánosan vírusszkeptikus nézeteiről, az Orvosok a Tisztánlátásért Egyesület egyik vezetőjeként például a maszkviselés ellen érvel, sőt egyesülete a nyáron 5G-ellenes tüntetést is szervezett Egerben.

Pócs önkormányzati képviselő is: az Egri Városvédők Egyesülete színeiben indult a megyeszékhely polgármesteri posztjáért is, és több mint 5 százalékot szerzett, kompenzációs listáról pedig be is került a közgyűlésbe - írják. Tavalyi polgármesteri kampányában azért lobbizott, hogy Egerben egy alternatív gyógyászati központot hozzanak létre, ahol az emberek például akupunktúrás kezelést, kínai orvoslást vagy lélekgyógyászatot is igénybe vehetnek.

A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódik vírustagadó tagjaitól

Sajnos van olyan orvos, aki szerint a járvány csak hiszti. „A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Elnöksége a Területi Szervezetek vezetőinek döntő többsége által aláírt állásfoglalással összhangban a leghatározottabban elhatárolódik az utóbbi hetekben mind nagyobb publicitást és hangerőt elérő vírusszkeptikus vagy egyenesen vírustagadó, a SARS-CoV-2-es vírus veszélyeit és a vele szemben való védekezés fontosságát megkérdőjelező csoportoktól, az azokat vezető orvosoktól, gyógyszerészektől és egyéb végzettségű önjelölt igazságosztóktól" - írja a MOK mai közleményében.

Figyelmébe ajánljuk