Vitézy Karácsonyt ekézi a főpolgármester új választásról szóló javaslata miatt

  • narancs.hu
  • 2024. június 13.

Belpol

„Karácsony Gergely mai sajtótájékoztatója gyakorlatilag arról szólt, hogy addig kell új választásokat kiírni, ameddig ő azt meg nem nyeri.”

Vitézy Dávid csütörtökön délután szinte azonnal reagált Karácsony Gergely követelésére a választás megismétléséről: „Karácsony Gergely mai sajtótájékoztatója gyakorlatilag arról szólt, hogy addig kell új választásokat kiírni, ameddig ő azt meg nem nyeri. Csak az a jó választási eredmény, ahol ő a győztes. Szerintem ez minden, csak nem egy demokrata hozzáállása” - írta Facebook-oldalán.

Hozzátette, hogy ezt

a választást Karácsony Gergely rendezte, a főváros szervezte, minden rendszerszintű eljárási hiba és szabálytalanság a főpolgármester felelőssége. 

„Az újraszámolás célja, hogy korrigálni lehessen a választás napján elkövetett esetleges szavazatszámlálási hibákat. Félreértés ne essék: ezekért nem az áldozatos munkát végző szavazóköri delegáltak felelősek, hanem az ellentmondó segédletek és a választást lebonyolító fővárosi szervek megkésett, a szavazókörökbe el sem juttatott állásfoglalásai.”

A Vitézy által kezdeményezett újraszámlálás pénteken a sajtó nyilvánossága előtt zajlik. Megjegyzendő, hogy Vitézy volt az, aki a főpolgármester-választás eredményét megkérdőjelezte az újraszámlálás bejelentésével, de akkor nem volt számára probléma, hogy az demokrata hozzáállás, vagy sem.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk