Vizsgálatot követel a DK a végrehajtói kamaránál

  • narancs.hu
  • 2023. április 1.

Belpol

Ki kell deríteni a párt szerint, hogy az informatikai rendszer sérülékenységén kik nyerészkedtek.

Több visszaélés is történhetett a végrehajtói kamaránál az informatikai rendszer sérülékenységének a kihasználásával – állítja a Demokratikus Koalíció az rtl.hu beszámolójára hivatkozva.

Az érintettek feljelentést is tettek amiatt, hogy nem tudtak licitálni elektronikus árverésen, mert ismeretlenek túlterheléses támadással tették elérhetetlenné az oldalt, hogy ezzel a trükkel csaphassanak le alacsonyabb licittel, olcsóbban a végrehajtás keretében elárverezett ingatlanokra.

A DK országgyűlési képviselője, Ráczné Földi Edit arról tartott tájékoztatót, hogy ki kell vizsgálni, az informatikai rendszer hibájából kinek milyen haszna, illetve kára származott. Emlékeztetett, „a fideszes végrehajtó maffia 7 éven át semmit nem tett azért, hogy javítson az informatikai rendszerén, miközben végrehajtással szembenéző tisztességes magyar családok zsebeiből vették ki azt a pénzt, amit a fenti trükkel kerestek”.

A DK tudni szeretné,  „hány nyilvános árverésen adták el az emberek ingatlanjait elcsalt árverésekkel, áron alul, és mekkora kárt okoztak ezzel az érintetteknek”. Azokat, akiket így vert át „a Schadl vezette fideszes végrehajtó maffia”, utólag kárpótolni kell az ellenzéki párt szerint.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk