Vizsgálja a közlekedési hatóság a Ferihegyen éjszakázó utasok ügyét

  • narancs.hu
  • 2022. június 29.

Belpol

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka 150-200-an nem kapták meg a csomagjukat, ezért a reptéren maradtak.

Mint arról beszámoltunk, vasárnapról hétfőre virradó éjszaka 150-200 utas éjszakázott a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, miután nem tudtak hozzájutni a feladott csomagjaikhoz, mert a kiszolgáló személyzetnek az a része, amelyiknek a csomagok kirakodása a feladata lett volna, korábban hazament.

A Technológiai és Ipari Minisztérium közleményében azt írja, hogy a minisztériumban működő közlekedési hatóság két különálló eljárásban vizsgálja az összes szóba jöhető érintett felelősségét a történtekben.

A hatóság hivatalból indított eljárásában adatszolgáltatásra szólítja fel a földi kiszolgálót, amely kiadott engedélye alapján köteles bizonyítani, elegendő erőforrás áll rendelkezésére ahhoz, hogy a légitársaságokat szerződés szerint ki tudja szolgálni. A cég mellett a reptér üzemeltetőjének és a légitársaságnak is nyilatkoznia kell arról, milyen formában és mikor értesültek a járatkésésekről (amik állítólag a nehézségeket okozták). A 60 napos határidővel zajló eljárás a törvényi előírások és a fokozatosság elve alapján nem zárulhat pusztán figyelmeztetéssel. A feltárt mulasztás tehát már első körben bírsággal szankcionálható.

A hatóság egy másik eljárásban keres választ arra, hogy a repülőtér forgalma hogyan haladhatta meg a mélyalvási időszakban megengedett szintet. A szintén 60 napos ügyintézési határidő mellett itt is 100 millió forintos a jogszabályi bírságplafon. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk