Volner János beolvas Toroczkaiéknak, és ő is otthagyja a Mi Hazánkat

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 11.

Belpol

Egyedül megy tovább az úton.

Kilép Volner János a Mi Hazánk parlamenti csoportjából – ezt ő maga jelentette be saját Facebook-oldalán.

false

 

Fotó: MTI

Ennek oka:

-       sorozatos hibák

-       innovációhiány

-       a Mi Hazánk rétegpárt

Volner Dúró Dóra, Apáti István és Fülöp Erik mellett egyike volt azoknak a politikusoknak, akik a választás után otthagyták a Jobbikot és független képviselőként, de a Mi Hazánk csoportjában politizáltak a Parlamentben, bár ott frakciót nem alakíthattak.

Bejelentésében azt írta: „Ma pedig kiléptem a parlamenti képviselői csoportból is, befejezve a párt külső támogatását.

(...)

Amikor a Mi Hazánk támogatása mellett döntöttem, bíztam abban, hogy modern, nemzeti elkötelezettségű, professzionálisan működő párttá válik. Mára egyértelművé vált, hogy ez soha nem fog teljesülni, hiszen a 10 évvel ezelőtti jobbikos szlogenek (és hibák) változtatás nélküli másolása jelenti a politikacsinálást. Nem lehet a 2006-os és a Gárda-nosztalgiából az idők végezetéig megélni. Lassan egy évtizede nincsenek kormányon a balliberálisok, Orbán Viktor viszont zsinórban a harmadik ciklusát tölti miniszterelnökként. Nem bántó szándékkal írom, de sem rám, sem az értelmiségi barátaim intellektuális támogatására nincs szükség egy kormányzati szerepre esélytelen, a társadalomra érdemi hatást nem gyakorló, pár százalékos rétegpárt fenntartásához.

Az elmúlt hónapokat alapvetően egy nemzeti elkötelezettségű, mára 150 fősre duzzadt értelmiségi közösség szervezésével töltöttem. Éveken át dolgoztam a Jobbikban kormányzati felkészülésért felelős vezetőként, sok remek embert megismertem ezalatt. Örömmel jelenthetem, mára kivétel nélkül mindenkit az említett értelmiségi közösségben tudhatok, akit miniszteri szerepre alkalmasnak tartottam. Itt tevékenykedik több akadémikus, egyetemi professzor, üzletember, szakszervezeti vezető, de akad volt alkotmánybíró, polgármester, vezető mérnök, kórházigazgató is, közülük többeket bemutatok majd a nyilvánosságnak. Kiváló, a Nemzet ügye iránt elkötelezett közösség vesz körül, mely inspiratív szellemi közeget teremtett a folytatáshoz. A jövő elkezdődött.”

Korábban mások mellett a pártigazgató Árgyelán János és Ferenczi Gábor is otthagyta a Mi Hazánkat.

Neked ajánljuk