Völner Pál végrehajtói árverésen jutott hozzá egy nyergesújfalui ingatlanhoz

  • narancs.hu
  • 2023. február 13.

Belpol

És olyan gyorsan adta tovább egy cégnek, hogy a vagyonnyilatkozatában fel sem kellett tüntetnie. De azért egy ideig családban maradt.

Két évvel igazságügyi államtitkári kinevezése után végrehajtói árverésen szerzett meg egy nyergesújfalui ingatlant Völner Pál – írja az rtl.hu.

A házhoz tartozó földhivatali papírokból kiderült, hogy az előző tulajdonosok hitelt vettek fel, amikor 2004-ben megvásárolták a 305 négyzetméteres ingatlant, 2012-ig nyoma sem volt annak, hogy gondjaik lettek volna a hitel törlesztésével. 2012-től kezdve viszont néhány év alatt különböző követelések alapján több mint egy tucat végrehajtási jogot is bejegyeztek a házra, ezek összértéke az rtl.hu szerint meghaladta a több tízmillió forintot is.

Az egyik hitelező ráadásul maga Völner Pál volt, aki 2016-ban 9 millió forint és járulékai értékben jegyeztetett be végrehajtási jogot.

Az ingatlan tulajdonosai több banknak, magáncégnek, és a helyi önkormányzatnak is tartoztak különböző összegekkel, az ingatlant végül 2017 májusában árverezték el.

A vevő pedig Völner Pál lett, az ő nevére került az ingatlan. De nem sokáig volt a tulajdonában: 2017 júliusában már az a vállalat, a Tagba Kft. vette meg, amelyben a fia volt az egyik képviseletre jogosult, majd később a cég Völner fiának tulajdonába került.

Mivel a ház néhány hónap alatt gazdát cserélt, azt Völnernek a vagyonnyilatkozatában nem kellett feltüntetnie, mivel a nyilatkozat a december 3-i állapotokat mutatja, akkor pedig már nem volt az övé a ház.

Néhány héttel azelőtt, hogy a Schadl-botrány kirobbant volna, a Tagba Kft. is megvált az ingatlantól, a vevő egy helyi magánszemély volt. Bár Völner ingatlanvásárlása nem ütközik törvénybe, érdekes viszont, hogy az államtitkár hatáskörébe tartozott hivatalosan a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar felügyelete. Völner ügyvédje az rtl.hu megkeresésére nem kommentálta az ingatlanvásárlást.

Mint ismert, az ügyészség korrupció miatt 10 év börtönt kért Schadl Györgyre, Völner Pálra pedig 8-at abban az esetben, ha beismerő vallomást tesznek. A vád szerint Schadl több mint 80 millió forint kenőpénzt adott át a volt igazságügyi államtitkárnak, hogy a neki fizető végrehajtó-jelölteknek adjon végrehajtói praxist a minisztérium. Schadl és Völner esetében pénzbüntetés kiszabását is kérte az ügyészség, előbbi esetében ez 200, míg utóbbi esetében 25 millió forint, továbbá a jogtalan gazdagodásuk terhére vagyonelkobzást is indítványozott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Dobosviccek

„Srácok, van kedvetek meghallgatni a szerzeményeimet?”, szól az egyik legelcsépeltebb dobosvicc csattanója. A közvélekedés szerint a dobosok tipikusan háttérbe húzódó, nem túl izgalmas figurák, de ahogy Dave Grohl, Phil Collins, Don Henley vagy akár Szikora Róbert példája mutatja, megfelelő tehetséggel és szorgalommal belőlük is lehetnek nagy sztárok. Az elmúlt hetekben két neves angol zenekar dobosa is szólóalbumot jelentetett meg – mindkét lemezre érdemes időt szakítani.

Hordta a jelet

  • - minek -

Mátyás Attila számos zenekaron és zenei korszakon átívelő, lassan négy évtizedes pályafutásában különleges epizód a rövid ideig létező Agnus Dei (Isten báránya) zenekar.

Intimebb invenciók

Bacsó Kristóf legutóbbi szerzői anyaga nem konceptlemez, a szaxofonos nem szokott ilyeneket készíteni. A gondolatok, a képzetek, a keresztutalások sokkal összetettebben bontakoznak ki dallamaiból és témáiból, mint hogy kiragasszon egy képet középre, és a körül motozzon a lemez végéig. Bacsó az irányadó jazzalkotók közé emelkedett a rá jellemző nyugodt, intellektuális megközelítéssel; a saját együttesein kívül elsősorban a Modern Art Orchestra szaxofon szólamvezetőjeként és a Zeneakadémia jazz tanszékének élén.