Völner Pál végrehajtói árverésen jutott hozzá egy nyergesújfalui ingatlanhoz

  • narancs.hu
  • 2023. február 13.

Belpol

És olyan gyorsan adta tovább egy cégnek, hogy a vagyonnyilatkozatában fel sem kellett tüntetnie. De azért egy ideig családban maradt.

Két évvel igazságügyi államtitkári kinevezése után végrehajtói árverésen szerzett meg egy nyergesújfalui ingatlant Völner Pál – írja az rtl.hu.

A házhoz tartozó földhivatali papírokból kiderült, hogy az előző tulajdonosok hitelt vettek fel, amikor 2004-ben megvásárolták a 305 négyzetméteres ingatlant, 2012-ig nyoma sem volt annak, hogy gondjaik lettek volna a hitel törlesztésével. 2012-től kezdve viszont néhány év alatt különböző követelések alapján több mint egy tucat végrehajtási jogot is bejegyeztek a házra, ezek összértéke az rtl.hu szerint meghaladta a több tízmillió forintot is.

Az egyik hitelező ráadásul maga Völner Pál volt, aki 2016-ban 9 millió forint és járulékai értékben jegyeztetett be végrehajtási jogot.

Az ingatlan tulajdonosai több banknak, magáncégnek, és a helyi önkormányzatnak is tartoztak különböző összegekkel, az ingatlant végül 2017 májusában árverezték el.

A vevő pedig Völner Pál lett, az ő nevére került az ingatlan. De nem sokáig volt a tulajdonában: 2017 júliusában már az a vállalat, a Tagba Kft. vette meg, amelyben a fia volt az egyik képviseletre jogosult, majd később a cég Völner fiának tulajdonába került.

Mivel a ház néhány hónap alatt gazdát cserélt, azt Völnernek a vagyonnyilatkozatában nem kellett feltüntetnie, mivel a nyilatkozat a december 3-i állapotokat mutatja, akkor pedig már nem volt az övé a ház.

Néhány héttel azelőtt, hogy a Schadl-botrány kirobbant volna, a Tagba Kft. is megvált az ingatlantól, a vevő egy helyi magánszemély volt. Bár Völner ingatlanvásárlása nem ütközik törvénybe, érdekes viszont, hogy az államtitkár hatáskörébe tartozott hivatalosan a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar felügyelete. Völner ügyvédje az rtl.hu megkeresésére nem kommentálta az ingatlanvásárlást.

Mint ismert, az ügyészség korrupció miatt 10 év börtönt kért Schadl Györgyre, Völner Pálra pedig 8-at abban az esetben, ha beismerő vallomást tesznek. A vád szerint Schadl több mint 80 millió forint kenőpénzt adott át a volt igazságügyi államtitkárnak, hogy a neki fizető végrehajtó-jelölteknek adjon végrehajtói praxist a minisztérium. Schadl és Völner esetében pénzbüntetés kiszabását is kérte az ügyészség, előbbi esetében ez 200, míg utóbbi esetében 25 millió forint, továbbá a jogtalan gazdagodásuk terhére vagyonelkobzást is indítványozott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk