Megkapta a bővítési engedélyt a gödi Samsung-gyár

  • narancs.hu
  • 2023. február 13.

Belpol

A katasztrófavédelem több hiányosságot is talált, de állítólag végül mindent pótoltak.

Jóváhagyta a Pest megyei katasztrófavédelem vasárnapi határozatával, hogy a gödi Samsung-gyár "veszélyes tevékenységet" végezzen az üzem bővítése során létrejött épületrészekben – írja a Mérce.

Január 31-én közmeghallgatást tartottak az ügyről, ahol civilek felolvasták a katasztrófavédelem korábbi határozatait a gyárban észlelt tűzvédelmi szabálytalanságokról. Az alkalmanként kiszabott pármillió forintos bírságok nem értek el különösebb eredményt, ezért a tiltakozók követelték, hogy ne kapjon bővítési engedélyt a Samsung. Úgy tűnik, hiába.

A mostani határozatból kiderül, hogy az engedélyezés során több hiányosságot találtak: több épületrészben nem igazolták a tűzoltó rendszer üzemképességét, később pedig a cég nem tudta igazolni, hogy az alvállalkozók megkapták a baleseti felkészítést. Ám a katasztrófavédelem szerint végül minden hiányosságot pótoltak.

Mint ismert, pénteken lemondott Göd ellenzéki polgármestere, aki 2019-es megválasztása után több beleszólást kért az előző, fideszes vezetés által jóváhagyott gyárbővítésbe. A kormány végül 2020-ban elvette a gödi önkormányzattól a gyár területét, különleges gazdasági övezetet alakított ki, az onnan származó adók is átkerültek a fideszes többségű megyei közgyűléshez. Ezt követően az ellenzéki koalíció is felbomlott, végül ez vezetett Balogh Csaba lemondásához.

 Az akkumulátorgyárak építése országos témává vált az elmúlt időszakban, miutáb kiderült, hogy a kormány a gödihez hasonló akkugyár létrehozását támogatja Debrecenben, és vélhetően hasonlót tervez Győrben is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk