Zsidózás és Székely himnusz a Fidesz-székháznál

  • narancs.hu
  • 2013. március 7.

Belpol

Egyébként béke van a Lendvay utcában. Köszönjük Bencsiknek? Mint ahogy a zsidózást is? Hiszen ez sem maradt el.

„Nem kell velük szemben erőszakot alkalmazni.” Nem Pintér Sándor belügyminiszter vagy Papp Károly országos rendőrfőkapitány utasítása ez, hanem Bencsik Andrásé, a Demokrata főszerkesztőjéé. A békemenetek szervezője saját Facebook-oldalán toborzott ellentüntetőket a Fidesz Lendvay utcai székházához, hogy hangot adjanak annak, nem csak olyan civilek vannak, akik támadják a kormányt.

Csütörtök délelőtt ugyanis több tucat civil foglalta el a Fidesz székházát, így tiltakozva a kormány immár negyedik alkotmánymódosítása ellen, amely az alaptörvényben rögzítené a röghöz kötést, az Alkotmánybíróság jogainak korlátozását, de a hajléktalanok kriminalizálását is. A tüntetők bejutottak a székházba is, egy tiltakozót pedig korábban a rendőrök bilincsben vittek el.

Az alaptörvény kapujának őrzői


Az alaptörvény kapujának őrzői

Bencsik kérésének egy-két tucatnyian eleget is tettek: amikor ezeket a sorokat írjuk, az ellentüntetők épp a Szózatot éneklik, de volt már a Himnusz is, és nem maradt el a Székely himnusz sem. Egyébként béke van a Lendvay utcában. Köszönjük Bencsiknek? Mint ahogy a zsidózást is? Hiszen ez sem maradt el: „Büdös zsidók! Oda vigyétek a Síp utca tízbe!”, „Honnan van a kezetekben zászló, liberálisok?!” – hangzottak a bekiabálások. Vagy inkább Kocsis Máténak, aki megválaszolta a kérdést, mármint hogy honnan van a zászló? Hát Bajnaitól. (A gyurcsányozás kora lejárt.) Az MTI tudósítását idézzük:

Kocsis Máté, „a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, az agresszió nem fogadható el a viták rendezésére”. Hozzátette, ha „Bajnai Gordon előre szól, az embereit minden további nélkül beinvitáljuk” a székházba. Kocsis Máté ezután azt kérte „a Bajnai Gordon által felheccelt, megvezetett” diákoktól és tüntetőktől, hogy vegyék észre, mire használják őket, és hallgassák meg a Fidesz álláspontját is. Kérdésre válaszolva azt mondta, „az elmúlt években, amióta kialakultak ezek a tüntetéssorozatok, azok nemcsak időben esnek egybe Bajnai Gordon exkormányfő színrelépésével, de szervezeti és személyi kapcsolatok is kimutathatók”. Nemrég a biztonsági őrök bezárták a székház udvarának kapuját, a tüntetők így benn maradtak, de aki akar, azt kiengedik. A demonstrálók kiakasztottak egy táblát az egyik ablakra, amely szerint szombaton, 9-én 3 órára az Alkotmány utcai tüntetésre várják az embereket. Egyre többen vannak az ellentüntetők, hangosan éltetik Hoffmann Rózsát (sic!) és Orbán Viktort. A tüntetőktől rendőrök sorfala választja el őket.

Amikor sorainkat zárjuk, még mindig béke van. Kinek köszönjük?

Figyelmébe ajánljuk