Videókat mutattak be a mohácsi rendőrökről, akik hajléktalanokat bántalmaztak

  • narancs.hu
  • 2023. május 17.

Belpol

Egyik vádlott sem dolgozik már a rendőrségnél.

Szerdán újabb tárgyalásra került sor annak a két mohácsi rendőrnek ügyében, akik járőri szolgálatban hajléktalan embereket bántalmaztak. Az egyik videón tisztán látszik, ahogy a rendőr bakancsával többször is megrugdossa a földön fekvő, láthatóan erősen ittas és magatehetetlen hajléktalan férfi fejét – olvasható a felvételeket közlő Telex cikkében.

Az is hallatszik, hogy a férfinak a járőrök azt mondják: „Kelj fel! Miért nem kelsz már fel?!”

Egy másik felkavaró felvételen léggitározásra kényszerítik az egyik sértettet, egy zavart viselkedésű hajléktalant pedig gázsprayvel fújnak le.

A tárgyaláson a rendőrök lehajtott fejjel hallgatták végig a videók és a hangfelvételek prezentálását. A tárgyalás közben az egyik vádlott barátnője inkább elhagyta a termet.

A kaposvári ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, hivatali visszaélés és szolgálati kötelességszegés miatt emelt vádat a két rendőr ellen. A vádlottak akár három és fél év letöltendőt is kaphatnak. Egyikük sem dolgozik már a rendőrségnél, a 26 éves elsőrendű vádlott segédmunkás, a 23 éves társa raktáros. A bántalmazással vádolt rendőrök úgy buktak le, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat lehallgatta őket.

Az ügyről korábban ebben a cikkben írtunk részletesen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk