Megverte és napszámba küldte várandós élettársát egy férfi

Bűn

Egy alkalommal azért is megverte, mert a nő nem akart külföldre menni, hogy ott prostituáltként dolgozzon.

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt emeltek vádat egy fiatal férfi ellen, amiért várandós élettársát bántalmazással félelemben tartva mezőgazdasági munkára kényszerítette, bérét pedig elvette – tájékoztatta a Baranya Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint "a vádlott italozó életmódot folytatott és rendszeresen szidalmazta, bántalmazta 2020 novemberében megismert élettársát".

A férfi 2022 júniusában, az akkor terhessége hetedik hónapjában járó nőt felszólította, hogy menjen napszámba, végezzen mezőgazdasági munkát, a tiltakozó asszonyt pedig arcon ütötte. A nő a bántalmazás miatt és a vádlottól való félelmében a hónap során többször elment dolgozni. Munkabérét a vádlott minden alkalommal elvette tőle. A férfi több alkalommal bántalmazta a terhes nőt, akinek így nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott; egyik alkalommal azért is megverte, mert a nő a felszólítása ellenére nem akart külföldre menni, hogy ott prostituáltként dolgozzon.

A nő megpróbáltatásainak az vetett véget, hogy ismerőséhez menekült, akivel értesítették a családsegítő szolgálatot.

A jelenleg is letartóztatásban lévő, emberkereskedelemmel és kényszermunkával megvádolt férfi ügyében a Pécsi Törvényszék dönt – olvasható az ügyészség közleményében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Vekerdy Tamás: „Ordító dilettantizmus tombol”

  • Orosz Ildikó

Vekerdy Tamás nyolcvan éves volt 2015-ben, amikor interjút készítettünk vele. A legnépszerűbb pszichológust, gyereknevelőt az oktatási helyzetről is kérdeztük, ami azóta sem változott sokat. Hacsak nem romlott.