Mentőhelikoptert riasztottak, a helyszínen derült ki, hogy kamu volt a bejelentés

  • narancs.hu
  • 2023. június 26.

Bűn

A mentők sem feltételezték, hogy bárki viccelne ilyesmivel.

Egy 16 éves lány újraélesztéséhez kérte tegnap Mezőcsátra a mentők gyors segítségét egy férfi, aki elmondása szerint ugyan látja a történéseket, nem mer közelebb menni – írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Mint írták, bár a hívást ezek után megszakadt, a mentésirányító több mentőegységet is azonnal riasztott, köztük a miskolci mentőhelikoptert is. A mentőerők perceken belül helyszínre értek és a rendőrökkel közösen átfésülték a környéket, ahol azonban nem találtak senkit.

❗️FELFOGHATATLAN, HOGY MIÉRT TESZ ILYET VALAKI❗️ Egy 16 éves lány újraélesztéséhez kérte tegnap Mezőcsátra a mentők...

Posted by Országos Mentőszolgálat on Monday, June 26, 2023

A mentésirányítás mindeközben folyamatosan próbálta visszahívni a bejelentőt, aki nem vette fel a telefont. Bár a mentők nem feltételezték, hogy bárki viccelne ilyesmivel, hamar kiderült, hogy nem valódi vészhelyzetről, csak egy rossz tréfáról van szó. „Bajtársaink ugyan megkönnyebbültek, hogy nincs rájuk szükség, az eset még a helyi lakosság körében is komoly felháborodást váltott ki” – fogalmazott posztjában a mentőszolgálat.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk